Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 13 mars 2013

THE IMPOSSIBLE

Av Stefan Hansson - 13 mars 2013 07:15



 

THE IMPOSSIBLE


Producerad: 2012


Genre: Drama


Speltid: 114 minuter


Rekommenderas från: 11 år

 

Regi: Juan Antonio Bayona


I rollerna: Naomi Watts, Ewan McGreggor, Tom Holland, Samuel Joslin och Oaklee Pendergast


_______________________________________________________________________________


Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.


The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.

 

Jag tror att vi alla blev lika chockade den där Annandag   jul, 2004 när vi fick reda på och såg på tv:n vad som hänt i Thailand. Vi blev alla berörda och förstörta av vad vi såg. Och om vi inte var där så finns det säkert någon i våran närhet som antingen var där eller att man känner någon som tyvärr fick uppleva dessa skräckminuter den där morgonen på julhelgen 2004. Sen har det väl bara varit en tidsfråga innan det skulle dyka upp en Hollywoodfilm på temat. Fast Hollywood och Hollywood. Filmen är faktiskt mest inspelad i Spanien där naturligtvis effekter och annat fått saker och ting att likna hemskheterna som hände den där julen i Thailand, 2004. Men oj va snyggt det är gjort! Har man sett filmen så kan jag rekommendera er att se bakom-kulissen-videon som finns på Youtube.


THE IMPOSSIBLE är regisserad av Juan Antonio Bayona (Barnhemmet) och bygger på María Belón's bok om händelserna och vad som hände hon och hennes familj i Thailand och kampen för överlevnad. I rollerna som mamman och pappan ser vi Naomi Watts (King Kong) och Ewan McGreggor (Star Wars I - III). Och gissa om dom spelar övertygande. Det är kanske inte så konstigt att Naomi Watts blev både Oscars och Golden Globe nominerad för sin roll. 


Vi känner säkert någon som känner någon som antingen var med i Thailand när detta hände och frågan är orkar man se en film som denna efter att ha upplevt det på plats? Ja kanske, men det är nog tufft. Och självklart så är Sverige representerat i filmen också där vi träffar på en pojke alldeles ensam i ett träd ropandes på sin pappa som sen får hjälp och på sjukhuset möter vi en annan letande pappa efter sin son, spelad av Douglas Johansson som vi sett i WALLANDER-filmerna.


Detta mina vänner är en av 2012/13 års bästa draman. Det var länge sen jag såg en sån film som gjort mig så berörd och tappat andan. Å visst kom en och annan tår mot slutet av filmen, det ska jag erkänna. THE IMPOSSIBLE är en STARK film som definitivt kommer sätta spår. Kanske är det bra att den inte har filmatiserats i Hollywood rätt av, då dem brukar ha en smula förmåga att överdriva och glorifiera saker och ting. Det här känns nämligen äkta. Så äkta att vi kan känna hopplösheten, smärtan och slutligen lyckan att aldrig ge upp och hitta det man letar efter. 


Även om du är en sån person som sällan brukar se draman så hoppas jag ändå att du vill ge dig på att se THE IMPOSSIBLE, för det här är sevärt. Missa den inte!!!!


 


THE IMPOSSÌBLE visas nu på en biograf nära dig.

 

 


Här kommer ett klipp från filmen, ett dramatiskt sånt. Det är när vågen sköljer in över semesterbyn där familjen bor. Stark scen, men samtidigt fruktansvärt snyggt gjord.



Till sist så vill jag visa hur man just gjorde den här scenen när tsunamin kommer. Något av de snyggaste jag sett i effektväg. Om man inte visste hur det är gjort så är just den här scenen så realistisk i filmen som det någonsing går. OBS! Klippet är spanskt utan översättning.



//Stefan





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards