Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 3 maj 2013

GANGSTER SQUAD

Av Stefan Hansson - 3 maj 2013 06:56

GANGSTER SQUAD


Producerad: 2012


Genre: Crime / Action / Spänning


Speltid: 112 min


Rekommenderas från: 15 år


Regi: Ruben Fleisher


I rollerna: Josh Brolin, Ryan Gosling, Nick Nolte

Emma Stone, Giovanni Ribisi, Robert Patrick

Michael Peña, Anthony Mackie och Sean Penn

__________________________________

Filmen bygger på verkliga händelser och utspelar sig i slutet av 40-talet i ett korrupt Los Angeles som kontrolleras helt av maffialedaren Mickey Cohen. För att förgöra Cohens imperium tillsätts en hemlig styrka inom LAPD ledd av Sgt. John O’Mara och Jerry Wooters som måste ta till alla metoder för att befria staden från en av de farligaste maffiorna genom tiderna.

Det här mina vänner är något av det bästa jag sett på länge i gangstergenren. Nu ser jag väl inte det så ofta i och för sig men oh va det här är bra. GANGSTER SQUAD baseras på händelser inom maffian i  slutet av 40-talet och hur dem försökte ta över Los Angeles. Mannen bakom detta var Mickey Cohen, fantastiskt spelad av Sean Penn. Men det skulle visa sig att det skulle bli tuffare att försöka korumpera änglarnas stad än han någonsin anade. I hemlighet bestämde dåvarande polischefen i LA att en hemlig styrka bestående av orädda omutade poliser skulle göra allt för att förstöra för Mickey Cohen. Och dem lyckades. Vet inte om ni tänkt på det men Los Angeles har aldrig efter det styrts av nån typ av maffiaverksamhet, som Chicago och New York gjorts.

Det har kanske inte vad jag vet gjorts så många gangsterfilmer dem senaste åren därför var detta en glädje att få se denna och speciellt då den är så välspelad. Jag tycker absolut att den kan jämföras med klassikern DE OMUTBARA med Kevin Costner, Sean Connery och Robert De Niro i rollen som Al Capone. Även den skildrar verkliga händelser om hur Capone slutligen åkte fast. Men inte på det man förväntat sig utan för skattefusk. Och precis som Cohen gjorde hamnade ju även Capone på Alcatraz.

Skådespeleriet i GANGSTER SQUAD är fantastiskt bra från alla i rolllistan. Josh Brolin är bra som gruppledaren O'Hara men i den här filmen är så klart Sean Penn den som är klart bäst. Han fullkomligt lyser i rollen som gangsterbossen Cohen. Att denne underskattade skådis genom åren lyckats så bra på senare år är grymt och fortsätter han så här så kan man lungt säga... bättre sent än aldrig. Som sagt hela ensamblen är kanon i filmen och även en gammal försupen räv som Nick Nolte gör bra ifrån sig.

För regin av filmen står ZOMBIELAND regissören Ruben Fleischer som även han har lyckats i regissörsstolen. Detta tillsammans med ett fantastiskt foto och scenografi och lite effekter har man gjort en lysande gangsterfilm som man bara inte får missa. Tyvärr blev ju premiären av den uppskjuten till januari i år på grund av dödsskjutningen i en biograf i USA förra året. Och en av anledningarna skulle vara brutaliteten i filmen. Och visst är den brutal, men med tanke på vilka metoder dessa gangsterbosser körde med på 30- 40-talet så är det väl klart att det kommer skildras i en film som denna, precis som det gjorts i alla andra filmer av den här typen genom åren.

Även om det inte är fullt ös hela tiden har Fleischer verkligen lyckats med att hålla spänningen och ett jämt tempo genom hela filmen och ger oss helt fantastiskt coola biljakter och snyggt filmade skjutscener för jisses vad det skjuts. Man kan lungt säga att kulorna viner.

GANGSTER SQUAD är precis en sån popcorn rulle som man längtar efter, och nästan två timmar går fort när man ser filmen. Frågan är om inte detta kommer bli en av mina absoluta favoriter i år.

Så mina kära följare denna film baserade på verkliga händelser får ni bara inte missa. Definitivt inte om ni är fans av DE OMUTBARA. Detta är som sagt en film utav samma klass. Jag gissar på att denna filmen kommer nästan få en och annan oscarsnominering nästa år när det gäller att utse 2013 års vinnare. Gissar på att Sean Penn i alla fall ligger bra till för en Oscar.

Så när filmen snart släpps på Blu-Ray och DVD se då till att hyra eller köp den och ladda popcornskålen. För det här är bra. Riktigt bra. Full pott!

 

GANGSTER SQUAD finns ute på Blu-ray och DVD från den 13 maj

//Stefan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards