Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2014

NON - STOP - Neeson är tillbaka i nya fräck actionrulle.

Av Stefan Hansson - 14 augusti 2014 07:45

 
NON - STOP

- 146 passagerare 146 misstänkta -


Producerad år: 2014


Genre: Action / Thriller / Spänning


Speltid: 106 min


Rekommenderas från: 15år


Regi: Jaume Collet-Serra


I rollerna: Liam Neeson, Julianne Moore

Scoot McNiary, Lupita Nyong'o

Jason Butler Harner, Michelle Dockery m. fl.

___________________________________


När Bill Marks dotter dog fick han problem att behålla jobbet som polis och han sitter nu av tiden som flygsheriff och ser sitt nya jobb som en ren skrivbordskommendering. 

Men dagens färd blir allt annat än ett rutinuppdrag. Kort efter att resan från New York till London påbörjats får Bill ett antal märkliga meddelanden. Om han inte kan förmå regeringen att överföra etthundrafemtio miljoner dollar till ett konto, kommer en passagerare att dö var tjugonde minut.


En av hollywoods "nya" actionstjärnor är tillbaka med en ny spännade actionthriller i regi av Jaume Collet-Serra, regissören bakom UKNOWN, även den med Neeson i huvudrollen och den härliga rysaren ORPHAN.


Denna gången handlar det om en flygplanskapning där den som ska hindra sånt själv är den som blir huvudmisstänkt. Deras förra samarbete, Collet-Serra och Neeson, UKNOWN var en mycket bra och spännande film och faktiskt, det är även denna.


Liam Neeson är som jag nämde i inledningen "ny" actionstjärna trots alla år på nacken som skådis. Bäst har han ju gjort ifrån sig i TAKEN filmerna, som tillhör favoriterna bland actionfilmerna. Han är cool och lugn och kaxig på samma gång vilket gör att han äger. Men visst känns konceptet igen. Det känns som om han börjar göra "lika" filmer nu i den här genren. MEN det är absolut inte dåligt för det. Nä tvärtom, det blir spännande även om det tar en bit in i filmen innnan det riktigt brakar loss. 


Med tanke på storyn där alla är misstänkta och att inget avslöjas för tidigt i filmen, vem som är den egentlige utpressaren och kaparen av flygplanet. Trots att man försöker lista ut det så är det inte självklart även om jag gissade tidigt så blev jag tveksam men fick rätt till slut, utan att avslöja för mycket. :)


Många tycker att Neeson är tråkig men jag tycker att han fungerar som actionstjärna och hade gärna velat att han börjat mycket tidigare. Men han är på gång och vi vill ha mer av detta. Snart kommer han tillbaka i den tredje TAKEN filmen och i ytterligare en film av Collet-Serra, RUN ALL NIGHT, där även våran egen svenske storstjärna Kinnaman finns med i listan.


Tillbaka till NON - STOP, som är en helt okej actionfilm med spänning och pang pang, men mest spänning. Inte lika bra som TAKEN filmerna även om den ibland jämförs med dem men som sagt ändå sevärd. I den kvinnlliga huvudrollen ser vi rödhåriga Julianne Moore som trots att Neeson blir misstänkt ändå tror på hans oskuld och hjälper honom lösa situationen för att hitta den riktiga kaparen.


Filmen innehåller en del överraskningsmoment och en del aha upplevelser där man upptäcker saker och ting strax innan Neeson själv gör det. NON - STOP är helt enkelt en underhållande och spännande actionthriller som väl är värd att ses. Men bättre än TAKEN det blir det inte utan den får helt enkelt klart god känt.Så vill du ha lite skön och spännande actionunderhållning om det skulle regna nån kväll i sommar så är NON - STOP ett rekommenderat alternativ.


Lite trög i början, lite rörig men tar sig i mitten av filmen ända fram till slutet. En trea helt enkelt. Bara att mumsa i sig dessa tre fyllda burkar med popcorn samtidigt som Neeson försöker stoppa det kapade planet och lista ut vem av dem 146 passagerarna som är den verklige kaparen...



NON-STOP finns ute nu på Blu-ray och DVD.

 



//Stefan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards