Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 10 juni 2013

RÖJAR RALF (3D)

Av Stefan Hansson - 10 juni 2013 08:15


 

RÖJAR RALF 


Producerad: 2012


Genre: Barnfilm, Animerat


Speltid: 108 min


Rekommenderas från: Barntillåten


Regi: Rich Moore


Röster: Magnus Roosmann, Carla Abrahamsen, Göran Gillinger

Anki Albertson, Claes Månsson m. fl.

___________________________________________________________________________


Röjar-Ralf längtar efter att vara lika omtyckt som sitt spels perfekta hjälte – Fixar-Felix. Problemet är att ingen tycker om en skurk. Men de älskar hjältar… så när ett nytt modernt spel dyker upp där tuffingen Sergeant Calhoun har huvudrollen ser Ralf sin biljett till hjältedom och lycka. Han smiter in i spelet med en enkel plan – att vinna en medalj – men snart har han förstört allt, och av misstag släppt lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen. Ralfs enda hopp är Vanilja von Sockertopp, en ung bråkstake från ett bilracingspel, som kanske kan vara den som lär Ralf hur man blir en snäll kille. Men kommer han i tid att inse att han är tillräckligt bra för att bli hjälte – innan det är ”Game Over” för hela spelhallen?

 

Disney har gjort det igen. Gjort ytterligare en fantastiskt underbar film. Denna gången utspelar sig allt i dataspelens underbara värld. Vad händer egentligen när dem klassiska spelhallarna har stängt? Vad gör figurerna i spelen då? Det är det vi får reda på i RÖJAR RALF, eller kanske vad som kan hända med lite fantasi.


Filmen har samma påhittiga grundtema som EN NATT PÅ MUSEET med Ben Stiller som kom för några år sen där vi fick se vad som händer när museet har stängt. 


För oss som vuxit upp på 70 och 80 talet så känns miljön i RÖJAR RALF igen. Spelhallen, detta underbara ställe som fanns när vi inte fastnade med spelen vid datorerna eller framför tv:n spelandes på ett XBOX eller Playstation. Så visst kanske dagens barn undrar vad det är för ställe som filmen utspelar sig i. Men för oss vuxna blir det nostalgi.


Vad händer då i RÖJAR RALF? Jo Ralf tröttnar en dag på att vara skurken i spelet och vill vara hjälten som alla tycker om. Så en dag bestämmer han sig för att lämna sitt spel och vinna en hjältemedalj. Men snart visar det sig att det blir mycket krångligare än han trott och att hoppa in i ett annat spel kan vara farligt och hota hans eget för alltid. 


Som vanligt så kryllar det av sidekicks i filmen och det är dessa som är dem bästa. Kul är också att försöka känna igen alla figurer som man stött på i spelens värld över tiden. Vi möter Pacman, Mario, Bowser, Dr Eggman, Tingeling m. fl. Fast det är klart, grabben som är 12 kände igen fler figurer än jag. :) En sak är säker Disney kan det här med tecknad film. Även om dem mer och mer går över till dataanimerat så hoppas jag att dem ändå kommer klämma ur sig en "riktig" animerad film in i mellan. Men eftersom Disney numera äger Pixar så kan vi nog vänta oss en hel del, men kul ändå att dem delar upp filmer som Pixar filmer och Disneyfilmer även om man använder sig av samma animatörer. Hur håller sig filmen i 3D då? Jo det här är en film som verkligen fungerar i 3D just för att den utspelar sig i dataspelsmiljön. Kanske inte många hissnande effekter men visst är det alltid kul att se tecknat i 3D för som jag alltid nämnt så är det med tecknade filmer som 3D fungerar bäst tycker jag. Hittills är det inte någon av dem vanliga filmer i 3D som jag varit imponerad över. Då har jag inte sett AVATAR eller THE HOBBIT i 3D som ska ha hissnande 3D effekter. 


RÖJAR RALF är och kommer bli en Disneyklassiker kanske inte det bästa dem har gjort men gott och väl. Fortfarande är favoriterna TOY STORY filmerna dem bästa. Men jag tycker absolut att du ska se den och om du har barn så ta med dem för dom kommer att älska Ralf och hans stora hjärta, även om han är en spelskurk. Även dessa kan ibland tröttna på att vara elaka. 


Som sagt inte det bästa Disney har gjort men RÖJAR RALF är ändå värd en fyra i betyg av fem möjliga och visst kommer man att se den igen.



RÖJAR RALF finns ute nu på Blu-ray och DVD.




//Stefan 

 
 
Ingen bild

Danne

14 juni 2013 11:11

Såg den häromdagen och den var bra. Bäst var Sarah Silverman som Vanellope :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards