Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2012

EXPENDABLES 2

Av Stefan Hansson - 19 oktober 2012 14:30

 


 

THE EXPENDABLES 2


Producerad: 2012


Genre: Action


Speltid: 98 min


Rekommenderas från: 15 år


Regi: Simon West


I rollerna:


Sylvester Stallone,  John Statham, Dolph Lundgren, Jet-Li, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth,  

Arnold Schwartznegger, Bruce Willis, Nan Yu, Chuck Norris, Scott Adkins och Jean-Claude Van Damme

______________________________________________________________


Häng med världens hårdaste gäng i fortsättningen på actionsuccén alla snackade om.

Slagsmålen hårdare, explosionerna större och glimten i ögat har aldrig varit charmigare.


Mr. Church samlar åter ihop the Expendables för vad som ska vara ett enkelt jobb med stor avkastning. Men något går fruktansvärt fel och en av dem mördas under uppdraget. Hämndlystna och beväpnade till tänderna beger sig the Expendables rakt in i fiendeland för att skipa rättvisa, rädda världen och framförallt ta gruvlig hämnd.


Äntligen är dom tillbaka. Allas våra stora actionhjältar. Hela bunten från Stallone till Van Damme! Jag fullkomligt älskade THE EXPENDABLES när den kom och som man har väntat på uppföljaren och nu har jag äntligen sett den. 


Hur fel kan det egentligen bli med Stallone, Schwartznegger, Willis och dem andra coola actionhjältarna en gång till i en och samma film. Det blir inte fel det blir underbart!!! En skön våldsporr med massor av fighter och kulorna flyger nästan ut ur filmen, blodet sprutar. Ja jag vet, usch tänker nog många av er men det är film!!! Å vad kan man räkna med när dessa killar eller gubbar som dom är vid det här laget är med. När kulorna viner så sprutar blodet. Om man säger så, EXPENDABLES 2 är ingen film ni får ta på blodigt allvar   utan för vad det är. Många tycker nog inte om detta, men jisses vad dem här killarna bjuder på sig själva. Dels så ger dem verkligen kängor tillvarandra och deras tidigare karraktärer så som Rambo, John McClane, Terminator och Lone Wolf McQuade och sen hur gamla och "orkeslösa" dem egentligen blivit. Å det är så jäkla underbart att se denna filmen och humorn är verkligen på dem rätta ställena. Till och med Dolph Lundgren driver med sig själv med sin utbildning som civilingenjör i kemi och svensk.


Ja, vad ska man säga, Simon West (Con Air, Lara Croft: Tombraider) som gjort filmen är inte snål med bomber och granater och smällar och bommar och kulor i filmen. För det här är som sagt en film med maaaaaassssor av våld. Hade den kommit på det glada 80-90 talet hade den blivit totalförbjuden i Sverige, det kan jag lova. Så det är ingen film för dem under 15 år. 


Men jag gillar att man åter igen lyckats få ihop ett sånt här gäng i samma film. I den förra filmen så var bara Schwartznegger och Willis med i någon minut men denna gången är dem med betydligt mycket mer. Och Arnold är verkligen tillbaka och jag hoppas, trots hans ålder, att han har kommit för att stanna. Men det är helt klart en kontrast att se han gå runt och skjuta igen efter hans "allvarliga" år som The Governator, guvenör i Kalifornien. I filmen finns en härlig skjutscen med Stallone, Schwartznegger och Willis där replikerna haglar mot varandra om deras mest kända roller. För humorn i filmen är det inget fel på, lite låg ibland men man drar ett stort leende.


Den som helt klart gör stor "come back" och som spelar skurken är Jean-Claude Van Damme. Denne fjärlissparkande belgare som har filmer som KICKBOXER, UNIVERSAL SOLDIER och TIME COP bakom sig. Där vi alla sett hans viga sparkar. Och tro mig än kan grabben. Å kanske är detta en av hans bästa roller. För han är STENHÅRD i rollen som skurken Vilain.


Nä jag gillar som sagt EXPENDABLES 2. Visst det är dum dum action, men du behöver inte vara orolig att det inte händer något i filmen för det gör det från första till sista rutan. Overklig action? ja men det spelar ingen roll, för det här för mig underhållning. Den här ska jag se igen. Men om du nu inte tillhör dom som är ett stort fan av allt våld där kulorna viner, blodet sprutar och käftsmällarna känns hårda, ja då kan du nog se nåt annat. Skulle det nu vara så att du kan ta den här typen av film med en gnutta för vad den är, då lär du inte bli besviken och kanske njuta av underhållningen. Visserligen var handlingen bättre i den första än i denna men som action och nostalgiunderhållning är dom helt klart lika bra båda två.


Betyget för THE EXPENDABLES 2 blir lätt en fyra av fem möjliga. Varför? För det här är så jäkla grymt. Alla dessa stjärnor, massor av pangpang, en gnutta humor ja då trivs jag. En film som jag definitivt kommer äga när den släpps och placera bredvid ettan. Bara att tänka på alla kommentarer tillvarandra i filmen gör att jag fortfarande skrattar för mig själv. Se den. Mycket Nöje!!! 


 


THE EXPENDABLES 2 finns ute på Blu-ray och DVD från den 12 december.

 



//Stefan


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards