Stefans filmtips

Alla inlägg under oktober 2012

Av Stefan Hansson - 3 oktober 2012 10:50


THE COLD LIGHT OF DAY


Producerad: 2012


Genre: Thriller / Action / Spänning


Speltid: 94 min


Rekommederas från: 15 år


Regi: Mabrouk El Mechri


I rollerna: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver, Caroline Goodall m. fl.


_____________________________________


Inget är som du tror.


Inte ens dina föräldrar!

 

Den unge affärsmannen Will Shaw är på en välbehövlig semester med sina föräldrar, bror och dennes flickvän. Men medelhavsidyllen får ett abrupt slut när Wills familj kidnappas av agenter på jakt efter en mystisk attachéväska!

Polisen verkar vara insyltade i komplotten och allt får ytterligare en oväntad vändning när Wills pappa dyker upp och avslöjar att han i själva verket är CIA-agent!


Vem kan Will lita på i en intesiv människojakt genom Madrid - med endast sina egna instinkter som vapen?


Thrillers där familjen blir utsatt på grund av att pappan har ett jobb som hemlig agent inom CIA har vi sett många där den bästa är TAKEN, men denna gången heter filmen THE COLD LIGHT OF DAY. När Wills får reda på att hans pappa är hemlig underrättelseagent och inte en stor affärsman så rasar lite av hans idyll av sin far. Men samtidigt kommer han att förstå varför hans pappa är så hård mot honom som han e. Och som vanligt i såna här historier är det svårt att veta vem man kan lita på? Gamla kollegor, ens fiende kanske är en vän eller?... ja det är bara några av trådarna som nystas upp i denna hyfsat spännande thriller. 


Visst kan det vara så att har du sett en så har man sett dom alla och visst känns det så med THE COLD... också men den blir aldrig dålig ändå. Mycket på grund av dem bra skådespelarna i filmen. Bruce Willis (Die Hard) och Sigourney Weaver (Aliens) är faktiskt riktigt bra i filmen och bäst är Sigourney som är lite av en bitch. Huvudrollen som Will görs av Henry Cavill från tv-serien TUDORS och i kommande filmen om Stålmannen, MAN OF STEEL där han just spelar Stålmannen också känd som Clark Kent. Han känns lite för gammal för rollen som Will men gör ände ett bra försök och spelar hyfsat övertygande.


Filmen THE COLD LIGHT OF DAY har ett rappt tempo och tappar faktiskt inte farten något nämnvärt när katt-och-råtta-leken väl drar igång. Och det är nog tack vare tempot som gör att man absolut kan se filmen.


Jag tycker att den kan rekommenderas och kollas på under en regnig höstkväll. Av fem möjliga ger jag den en tre tackvare Sigourney och tempot i filmen.


 


Om du blir nyfiken på filmen så har den premiär idag 3 oktober på en hylla i din närmaste videobutik.

Mycket Nöje!!



//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards