Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 30 december 2012

ROCK OF AGES

Av Stefan Hansson - 30 december 2012 22:15

 


 

ROCK OF AGES


Producerad: 2012


Genre: Musikal / Komedi


Speltid: 123 min


Rekommenderas från: Barntillåten


Regi: Adam Shankman


I rollerna: 


Juilanne Hough, Diego Boneta, Russel Brand, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones,

Malin Åkerman, Mary J. Blidge, Alec Balwin och Tom Cruise 

________________________________________________________________________


Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock'n'roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och möter Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet?

 

Äntligen! Som jag har väntat på en musikal film som kommer upp i samma klass som min absoluta favoritfilm i klassen, MOULIN ROUGE.  Den filmen hade allt. Snygg regi, snyggt foto, snygg scenografi, bra skådisar men framförallt ett grymt bra soundtrack. Och det är väl ändå där det avgörs om en musikal på film blir bra, genom soundtracket. Å varje gång överraskas man av hur bra egentligen vissa skådisar KAN sjunga. I MOULIN ROUGE har vi Ewan McGreggor (Star Wars) och Nicole Kidman (Australia) i huvudrollerna och deras underbara versioner på dessa låtklassiker. 


I ROCK OF AGES har vi Tom Cruise, Alec Baldwin och Russel Brand bl. a. som inte vanligtvis sjunger på film. Och det är just det som gör att jag bara älskar den här filmens soundtrack. Grymt bra 80 tals låtar med   överaskningar av dessa i sång. Och då, tro det eller ej så väger Tom Cruise tyngst. Japp för denne 80-tals-ungdoms-ikon är riktigt duktig när han bl. a. gör Guns n' Roses låt "Paradise City" och Def Leppards "Pour Some Suger on Me" men framför allt så äger han tillsammans med Malin Åkerman i Foreginer "I Want To Know What Love Is" en riktig! Rökare!!!!!! 


Man blir som sagt alltid lika överaskad när dagens filmstjärnor ger sig på sången och hur väl vissa sjunger. Men som alltid så byggs ju filmen upp av kända artister som kan sjunga och även är vana att sjunga musikallåtar. Julianne Hough (Footloose) och Diego Boneta (90210) som har huvudrollen märks att dem kan detta. Men tycker ändå att dem inte drar ner filmen. Även dom är lysande i sina roller och Adam Shankman har verkligen lyckats att överföra och göra en snygg, bra och fantastisk Brodway musikal till film. Men det är ju klart, Shankman ska ju kunna sånt här då han är domare i amerikanska SO YOU THINK YOU CAN DANCE, programmet där man letar efter nya danstalanger. För vad är en musikal utan sin dans. Och till sin hjälp använde han Mia Michaels även hon dommare i programmet och en erkänd koreograf. Tillsammans har Adam och Mia gjort det! En helt underbar musikal för vita duken och man kan inte annat än att lägga till ett stort leende och ryckas med av den härliga musiken i filmen. Vi som vuxit upp med dessa goa låtar säger genast: Nostalgi!!! 


Adam Shankman har dessutom provat på genren innan, med att göra en ny version av HAIRSPRAY med bl. a. Michelle Pfeiffer och John Travolta. Blev kanske inte en lika stor succé som ROCK OF AGES men helt klart sevärd den med. Annars bland stora musikaler flyttade från teaterscenen till film så är nog dock Björn och Bennys MAMMA MIA den största även den ett kul bevis på filmstjärnor som provar på att sjunga, i vissa fall, hellre än bra.


En annan sak som MAMMA MIA och ROCK OF.., som jag verkligen gillar, är hur man låter låtarna föra handlingen framåt. Att det är dom som berättar storyn i filmen, hur dom blir den röda tråden. Och hur bra det blir när man lyckas göra två låtar till EN ny låt till en händelse i filmen. Det gillar jag skarpt. Speciellt en scen i slutet av filmen där motståndarna och anhängarna till klubben får säga sitt.


ROCK OF AGES är en film som gör dig glad. Det kan jag garantera. Jag bara fullkomligt älskar den! Men mest av allt älskar jag soundtracket, musiken i filmen. Med låtar från bl. a. Def Leppard, Twisted Sisters, Foreginer, Marillion, Poison, Whitesnake och Starship då kan det ju inte bli fel. Och det blir det heller inte. Det här är en underbar film som du bara MÅSTE se. Det är som en kollega till mig sa att man kan ju ha på den i bakgrunden på en förfest till och med och bara njuta av musiken. Men annars gör man som jag, skaffar sig soundtracket och spelar det tills öronen blöder! Det går inte en dag i veckan utan att jag slänger på musiken och bara njuter för det här är så bra!!! Och du kommer bli förvånad över att se Tom Cruise i en film som ROCK OF AGES, långt från TOP GUN och MISSION IMPOSSIBLE.


ROCK OF AGES är helt enkelt en film du SKA se och höja upp ljudet rejält på din hemmabio och bara minnas och tänka: "Fy fan vilken bra musik det gjordes på 80-talet!" 


Jag lovar dig, du kommer inte vara missnöjd det här är en fröjd både för örat och själen. SE DEN!!!


 

ROCK OF AGES finns ute nu hos cddon.com på Blu-ray och DVD och ett underbart soundtrack. Köp det!!


  


Ett smakprov på den underbara musiken i filmen.



//Stefan


Rösta på mitt bidrag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards