Stefans filmtips

Alla inlägg den 28 januari 2013

Av Stefan Hansson - 28 januari 2013 14:00


THE FACTORY


Genre: Thriller / Crime / Spänning


Speltid: 104 min


Rekommenderas från: 15 år


Regi: Morgan O'Neill


I rollerna: John Cusack, Jennifer Carpenter

Mae Whitman och Dallas Roberts 

__________________________________

 

Mike Fletcher, en polis av den hårda skolan, och hans partner Kelsey Walker jagar en brutal seriemördare som siktat in sig på unga gatflickor. När Mikes tonåriga dotter mystiskt försvinner inser han att hon tagits av samme mördare som han jagar. Besatt av att hitta mördaren släpper han alla professionella hämningar och inser att han måste göra allt som krävs för att rädda sin dotter – vad det än må vara.


THE FACTORY sägs gå i samma anda som SEVEN och NÄR LAMMEN TYSTNAR enligt det svenska omslaget till filmen. Men innan jag börjar med vad jag tycker om filmen så vill jag på stå att låt er inte luras av det. Denna filmen är bra men inte på långa vägar i samma klass som tidigare nämnda filmer. Nej, det här är en film som är en typisk kidnappar film fast i en sjukare tappning med en skön tvist på slutet. En oväntad sådan men inte alls vad du väntat dig av den. Om den är baserad på en verklig händelse eller inte det vet jag inte för det står i filmen att den är inspererad av verkliga händelser. Så vad som verkligen hänt eller inte det vet jag faktiskt inte. Hur som helst. Detta är en sjuk thriller, där man känner desperationen av att ens dotter kan ha kidnappats av en sjuk förövare som hela tiden lyckas komma undan polisen.


I huvudrollen som polisen Mike Fletcher ser vi John Cusack (2012, Paperboy) kanske inte helt övertygande som polis men spelar bra det han gör. Bättre ifrån sig gör faktiskt hans dotter i filmen, spelad av Mae Whitman 

(The Perks of Being a Wallflower) och förövaren som spelas av Dallas Roberts (The Grey). Den rollfiguren han gör är sjuk. Och då menar jag sjuk. Man känner verkligen hur man lider både med dottern som försöker komma undan och Mike som desperat jagar kidnapparen/mördaren. Till sin hjälp i jakten på honom har han Kelsey spelad av Jennifer Carpenter (Dexter) som kollegan som hela tiden måste dra i tyglarna innan Mike går för långt.


På det hela är THE FACTORY en bra film, och det bästa av allt är då den sköna oväntade twisten som kommer i slutet av filmen. Kanske inte riktigt vad man hade förväntat sig. Och faktum är att det är det som höjer filmen. Oväntade slut som fungerar är bra och då brukar man vara nöjd av att ha sett den och det gör man här med. Och känner du att du har en massa frågetecken om THE FACTORY när du ser den, ja då får du även det bra serverat i slutet på filmen.


Det här är en katt och råtta lek som fungerar och är underhållande inte alls så förutsägbar som man kan tro, och som man gott kan se om man gillar genren. En bra spännande thriller helt enkelt. Så av fem popcorn burkar så ger jag THE FACTORY tre stycken tack vare det oväntade slutet på filmen.



THE FACTORY finns ute nu på Blu-ray och DVD.  



//Stefan


Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards