Stefans filmtips

Alla inlägg den 7 april 2014

Av Stefan Hansson - 7 april 2014 14:45

FILMBOLAGET DISNEY RISKERAR ATT FÅ EN STÄMMNING PÅ SIG FÖR SIN FÖRSTA TRAILER PÅ FROST.


Ni som såg KALLES JUL på SVT i julas eller sett den första trailen till filmen i vintras där snögubben Olof och den morotsälskande älgen Sven slåss om Olofs näsa, moroten, blev nog lite besvikna att scenen inte fanns med i filmen? Det blev i alla fall jag och tänkte ni också på det att den inte innehöll filmens huvudkaraktärer eller ens någon sång? Anledningen till detta tros vara, enligt Moviepilot.com, att man var rädd att skrämma bort den manliga delen av publiken och inte tjäna lika mycket pengar på FROST som man nu hoppades på. Men succé blev det och den är världens mest inkomstbringande tecknade långfilm, men nu riskerar man att få en stämningsansökan på sig just på grund av den första trailern som man gjorde till filmen.


Trailern där snögubben Olof och älgen Sven slåss om moroten kan vara ett plagiat på en kortfilm, SNOWMAN, från 2010 av animatören Kelly Wilson, där snögubben slåss om sin näsa till morot med ett gäng kaniner. Även om hon nu försöker få en del av Disney's pengar tror jag, liksom sajten Moviepilot.com, att makten i Hollywood är stor och att det kommer bli svårt för henne att vinna.


Visst är idéerna och kortfilmerna lika och man kanske tycker att Disney skulle gjort en annan, nu när man sett båda två. Kelly Wilsons kortfilm har varit med på flera animerade filmfestivaler där även personal från Disney och Pixar fanns med och tävlade i samma kategori. Wilson har inte, enligt sajten techdirt.com, sagt att hon personligen visade sin kortfilm till Disneys anställda. Utan dragit slutsatsen att det fanns många andra sätt där vem som helst kunde ha tittat på hennes kortfilm innan filmen FROST's utveckling. Kelly noterar dock att Disney's personal har levererats med kopior av hennes animerade film förrut.


Så vad tycker du? Är dem två kortfilmerna lika eller två helt olika filmer och ska hon försöka sig på att få en slant för deras påstådda plagiat? Lämna gärna din kommentar om vad du tror och tycker och jag gissar på att vi kan vänta oss en frostig fortsättning om dem båda kortfilmerna.


Originalet? - SNOWMAN (2010) av Kelly Wilson



Kopian? - Första trailern (teasern) från FROST (2013)

 


//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards