Stefans filmtips

Alla inlägg den 8 april 2014

Av Stefan Hansson - 8 april 2014 14:45

 
EVIDENCE


Producerad år: 2013


Genre: Crime / Skräck / Rysare / Thriller


Speltid: 91 minuter


Rekommenderas från: 15 år


Regi: Olatunde Osunsami


I rollerna: Stephen Moyer, Radha Mitchell
Caitlin Stasey, Torrey DeVitto m. fl.

___________________________________


Polisen anländer till en övergiven bensinstation efter en brutal massaker. Det enda beviset på brottsplatsen är offrens personliga elektroniska enheter, inklusive en videokamera och två mobiltelefoner. Utan andra ledtrådar att gå på, måste poliserna Reese och Burquez analysera filmerna från brottsplatsen och pussla ihop mördarens identitet.

 

Det finns massmördarfilmer och det finns udda massmördarfilmer. Detta är en udda. Det du tror dig vet och ana visar sig snart inte alls vara så som du förväntat dig av filmen. EVIDENCE är en sån film som jag inte hade en aning om vad den handlade om eller sett trailern om den utan bara valde den på grund av sin kategori. Och jag måste säga att jag blev trots allt positivt överraskad. Kanske är det så att om man inte har några förväntningar av en film dessto bättre blir den. 


Vad är det då som är udda med EVIDENCE? Jo det är berättartekniken om filmen. Ett antal mord har begåtts och en gammal övergiven bensinstation har brunnit upp och det enda som kan hjälpa polisen till att lösa vem som kan vara mördaren är genom offrens olika kameror som video och telefoner. Så när filmen börjar vet vi lika mycket som polisen gör, med andra ord: Ingenting! 


Till en början är det lite jobbigt och trist att kolla på filmen som en dokusåpa, filmat med en videokamera, men rätt vad det är så vänder filmen när första blodspillan sker. Här börjar äntligen spänningen, då vi mest annars har fått en introduktion på dem olika offren, där endast två överlevde. En ligger i koma och en klarade sig. 


Kanske är det det som ändå är filmens behållning att vi inte vet något eller anar nånting utan bara känner skräcken av mördaren och bevittnar hur brutalt han går tillväga. Allt efter som ledtrådarna läggs ut anar vi snart vem som kan vara mördaren, men vips så svänger filmen och i slutet vänder allt och det vi trott på visar sig inte alls vara så som att den som mördat personerna inte alls kanske är rätt person. Ja ni hänger säkert med.


Det är väl inte det bästa jag sett i genren men tack vare sin spänning och tvistiga slut så är EVIDENCE dock sevärd en kväll när det inte finns så mycket annat att se på. Regissören Olatunde Osunsami har lyckats att göra en helt okej skräckrulle där åtminstånde det fungerade på min kära hustru ett par gånger. Tyvärr har jag inte sett nått annat av Olatunde men vet att han gjort sci-fi filmen NÄRKONTAKT - The Fourth Kind med Mila Jovovich i huvudrollen. Men fortsätter han i den här genren och gör liknande filmer lika bra så, visst då ser jag gärna nåt mer av Olatunde Osunsami.


Starkaste karaktärerna och rollerna görs inte av poliserna, även om dragplåstret är Stephen Moyer från TRUE BLOOD, utan ungdomarna som råkar ut för mördaren, och då dem två kvinnliga huvudkaraktärerna.


Så om du gillar spänning, skräck, oförutsägbart och massmördarfilmer, ja då ska du ta och se EVIDENCE som är väl värd tre stycken fyllda popcornburkar. Så om det regnar en varm sommarkväll så passa på, den är sevärd. Kom ihåg att allt är ibland inte som det verkar, för mord i filmens värld är en konst...


 

EVIDENCE finns ute på Blu-ray och DVD.



//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards