Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2012

PIRANHA 3DD

Av Stefan Hansson - 22 oktober 2012 10:15


PIRANHA 3DD

Producerad: 2012

Genre: Skräck / Komedi

Speltid: 82 min

 

Rekommenderas från: 15 år

Regi: John Gulager

I rollerna: Danielle Panabaker, David Koechner, Matt Bush, Katrina Bowden, Christopher Lloyd

med gästframträdanden av

Gary Busey och David Hasselhof.

____________________________

 

Pirayorna är tillbaka och den här gången är det ännu blodigare, sexigare och roligare när stimmet invaderar en vattenpark fylld av festande ungdomar. En levande buffé som bara väntar på att någon ska sätta tänderna i den.


Marinbiologstudenten Maddy sommarjobbar på vattenparken Big Wet som ägs av hennes sliskiga styvpappa Chet. Tillsammans med sina bästa polare inväntar de en invasion av festande "spring break"-lediga ungdomar och för att höja stämningen ytterligare har Chet anställt David Hasselhoff och ett gäng strippor som livvakter. Han har dessutom stulit parkens vatten från en närbelägen sjö. Tyvärr råkar det vara Lake Victoria och med vattnet kommer pirayorna - större, elakare och mer blodtörstiga än någonsin.


För två år sen kom en "remake" på klassikern PIRAYA från 1978, (den följdes av en uppföljare gjord av ingen mindre en den då mindre okände regissören James Cameron). Den hade glimten i ögat och man fick ta den för vad den var. PIRANHA 3D som den heter hade stora skådespelarnamn med som Ving Rames (Mission Impossible), Christopher Lloyd (Tillbaka till framtiden), Jerry O'Connell (Scream 2, Las Vegas) och Elisabeth Shue (Farväl Las Vegas, CSI) och dessa bjöd på sig själva dock ändå för att göra en "allvarlig" film om dom köttätande fiskarna.


Filmen var ett seriöst arbete gjort av Alexandre Aja (The Hills Have Eyes (2006)) och var faktiktiskt helt okej och hade åtminstånde en tanke om att vara seriöst gjord med diverse 3D effekter. Blodet sprutade och människor blev uppätna och problemet med varifrån pirayorna kom och varför just den sjön löstes men naturligtvis med en lite cliff-hanger som gjorde att man kunde vänta sig en uppföljare.


Och en uppföljare följde. Den har fått namnet PIRANHA 3DD där det extra D:et är, inte någon ny 3D teknik, utan storleken på kvinnobröst. Och denna storleken av bröst är väl representerade i filmen. Så ni som gillar tuttar tuttar tuttar överallt, ja ni lär inte bli besvikna för här finns dem i massor. 


Men handlingen, nja den är väl så där. Den börjar helt okej med gästspel av hårdingen Gary Busey (Dödligt Vapen, Under Belägring) som tyvärr snart stryker med och blir uppäten av fiskarna i en annars humoristisk scen fram tills dess. Sen när den ny platsen introduceras där vi snart listar ut att blodet kommer flyta, ja då blir det bröst och naket. Ska väl inte klaga, men lite väl naket kanske för att vara ett vattenland, men det är väl det som är tanken med denna uppföljare som vi kunnat vara utan.


Man kan säga att det som var i den förra har man gjort dubbelt upp. Mer hungriga fiskar, mer blod och mer... ja ni fattar. Men nörd som man är så såg jag färdigt filmen av en anledning. Världens kanske mest kände livräddare. Jag pratar naturligtvis om The Hoff, Mr David Hasselhoff. Killen som var med och gjorde världens mest sålda tv-serie BAYWATCH. Men hur bra är han då, tänker säkert ni. Nej det är han inte. Men det goa med denne herre är hur mycket han bjuder på sig själv och driver med sin mest kände roll som Mitch Bucannon i BAYWATCH och hans liv och levene. Helt enkelt kanske den bilden vi har av The Hoff. Det är 

inte bra men det är kul. Speciellt när han inser att ingen tror på honom att han INTE är en livräddare utan måste tillslut ingripa och rädda en liten kille som inte har en aning om vem han är. Och kommentarerna som han lägger efter hans sedvanliga klassiska spring i slow-mo, då har man självironi. Det gillar jag. Faktum är att anledningen till att jag inte kommer och ge filmen ett uselt betyg är just på grund av Hasselhoff. På grund av det så blir det inte ett bottennapp som ni ska undvika. Den klarar sig på ytan men är när på att bli uppäten sig självt.


Som ni säkert fattar är detta ingen film som jag rekommenderar att ni måste se. Men om ni är riktigt uttråkade och vill se nåt dåligt ja då kan ni ta och se PIRANHA 3DD. Kul för stunden kanske men inget måste. Visst är vissa scener så urbota dumma att man inte kan låt bli att skratta som när killen och tjejen nakenbadar och en fisk simmar upp i hennes    och senare när dom får till det så råkar han illa ut och svär lite då han fått nåt som hänger sig fast på   vad annat att göra en att ta fram kniven och hugga av. Ajajajajajaj! Kul? ja lite för det är så barnsligt. 


Som vanligt är det den unga hjältinnan i filmen som hittar lösningen på hur man får stopp på pirayorna men... som alltid så slutar filmen med att det lätt kan bli en till. Men det hoppas jag inte. För det kan inte bli nån bra film. Nä låt fiskarna stanna i vattnet och låt dom inte vandra på jorden som människan. Oj sa jag för mycket nu?   


Så av fem möjliga popcornburkar ger jag filmen en fylld burk. Men den får David Hasselhoff och ingen annan. Den är hans för det var han som gjorde att jag orkade se mig igenom filmen som ni inte förlorar på att inte se. Men är du nykfiken så kolla in trailern nedan och avgör själv. I fall du ser den. Mycket nöje!


 

För er som ändå är intresserade så finns filmen ute nu på Blu-ray och DVD.


OBS! Trailern nedan är en REDBAND trailer med tuttar och blod. Känsliga tittare varnas!   



Ett måste klipp med The Hoff - David Hasselhoff ur filmen.

 

"Holy fuck! I'm Getting Old!"


Underbart!!! 



//Stefan


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards