Stefans filmtips

Alla inlägg den 30 juli 2012

Av Stefan Hansson - 30 juli 2012 12:15

 


Istidens älskade antihjältar Sid, Manny, Diego och Ellie är alla tillbaka i den skakande fjärde ICE AGE-filmen där våra vänner drabbas av en jordbävning orsakad av en viss ekorres jakt på ett ekollon...


Äntligen är dom tillbaka mammuten, sabeltandade tigern, sengångaren och den underbara förtids ekorren Scrat, som inte gett upp sin jakt på ekollon. Ju mer desto bättre. Denna gången dyker dom dessutom upp igen i 3D. Självklart finns det en vanlig version också men det är 3D varianten som jag har sett den här gången.


Den här gången tvingas våra vänner fly undan en stor jordbävning där alla kontinentalplattorna skapas och alla våra världsdelar skapas tack vare en viss ekorre som envisas med att få ner den i marken. Så äventyren skapas fortfarande på samma sätt som dem alltid har gjort i alla filmerna, genom att Scrat försöker gömma sin nöt. Där har skaparna inte direkt kommit på nåt nytt men jag gillar att dom ändå lyckas hålla liv i serien och komma på nya sköna äventyr och figurer. 


Denna gången så hamnar våra fyra vänner på äventyr när dom kommer ifrån i sin flock på grund av jordbävningen och att landmassorna flyttar sig. Manny skiljs från sin familj tillsammans med Sid och Diego och tvingas ut på havet i en storm på ett stort men smältande isflak. Snart träffar dom på havets stora pirater och Diego träffar kanske för första gången på länge en tjej som han, utan att han riktigt fattar varför, faller för. Med på äventyret till havs följer också Sids mormor, Mommo, med och henne har Sids familj bara lämnat av hos honom men Sid med sitt stora hjärta kan aldrig fatta varför hans familj gör som dom gjort. 


Äventyret på havet drabbas som sagt samman med pirater, som hävdar att det är dom som äger havet och att allt är deras. Manny och dom andra är fast beslutna på att ta sig tillbaka till land igen och ger sig in i striden med piraterna och den som har den starkaste familjen vinner. Budskapet i filmerna är ju alltid lika tydliga och samma ALLA är en familj och tillhör samma flock vare sig du är pungråtta eller mammut.


Som vanligt när filmer som denna kommer i flera stycken så är det alltid allt som oftast den första som är den bästa och det tycker jag nog fortfarande även om denna absolut inte är dålig. Nej den är helt klart sevärd och som vanligt är det ju Sid och Scrat som lyfter filmen framåt. Kul är också och se hur skaparna hittar på storys och händelser för hur olika delar av jorden blev som det ser ut idag. Men nu känns det som om att det inte finns så mycket kvar att berätta i en femte del, men vem vet kanske dyker våra vänner snart upp igen på vita duken. 


Som 3D film så fungerar den utmärkt även om det inte är den bästa tecknade hittills, där tycker jag att TRASSEL och MÄSTERKATTEN är mycket bättre, just med den tekniken. Som vanligt är ICE AGE inte bara en film för barn utan fungerar lika bra för vuxna och är en bra familjefilm att gå och se tillsammans med sina barn. Jag var lika road av filmen som dottern var när vi lämnade biografen. Och bara det tycker jag är ett gott betyg.


Av fem möjliga popcornburkar kommer ICE AGE 4 - JORDEN SKAKAR LOSS i 3D att få en stark 3:a


     



Också bjuder jag lite på en skön kortis med Scrat.



Äsch vi tar en till!   



//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards