Stefans filmtips

Alla inlägg den 2 augusti 2012

Av Stefan Hansson - 2 augusti 2012 20:42

Nu har ytterligare en trailer släppts till uppföljaren på en av världens bästa actionfilmer. Nämligen TAKEN 2


Liam Neeson är tillbaka som Bryan Mills i TAKEN 2. Sist fick han använda alla sina kunskaper som specialagent, med teknik att döda, för att rädda sin dotter från vit slavhandel/trafficing.


Denna gången är pappan till sönerna som Mills dödade ute efter hämnd. Men denna gången vill han ha alla tre. Bryan, Grace och hans ex-hustru Lenore.


Men innan skurkarna hinner ta dom alla tre, är det upp till Grace att hjälpa till och sätta hårt mot hårt, precis som sin pappa.



 HAR DU INTE SETT TAKEN ÄN, GÅ TILL NÄRMASTE HYRBUTIK OCH HYR DEN! DET ÄR EN ORDER!!   


//Stefan

Av Stefan Hansson - 2 augusti 2012 18:00

Annika Bengtzon får i uppdrag att bevaka ett komplicerat mordfall där offret är en journalistkolliga. Hennes efterforskningar får en oväntad vändning när spåren leder till ett 40 år gammalt attentat mot en flygbas i Luleå. Flera mord följer, och medan Annika tränger djupare in i maktens korridorer får hon snart upp spåren på en seriemördare.


Samtidigt tvingas hon tackla nya problem med sin man när hon upptäcker att han inte talar sanning om vad han egentligen gör på sina affärsmiddagar...


DEN RÖDA VARGEN
är den fjärde av sex filmatiseringar av Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon på Kvällspressen i Stockholm.


Denna gången får hon i uppdrag att ta reda på vad som egentligen föregick mordet på en kollega i Luleåtrakten. Hon beger sig till Norrland och efter att ha pratat med det enda vittnet, en femtonårig kille, som också faller offer för mördaren upptäcker hon snart att hon kanske är en seriemördare på spåren. En seriemördare som sen länge är efterlyst av både svensk och internationell polis.


Snart upptäcker Annika att leden till mördaren finns ända upp på regeringsnivå. Annika kommer allt närmare sanningen om attentatet för 40 årsen på flygbasen i Luleå som ligger tillgrund för dom mystiska dödsfallen som följer henne under undersökningen av journalistkollegan. 


Men Annika får snart egna stora privata problem på halsen också när hon ser sin man på en plats i en situation som hon aldrig trodde att hon skulle få reda på om sin man...


Äntligen hittade gänget bakom filmerna om Annika Bengtzon tillbaka till dom spännande spåren som dom tappade i den andra filmen, PRIME TIME och som dom lyckade med nöd och näppe få tillbaka i STUDIO SEX. Och det spåret har dom även denna gången lyckats att hålla även om DEN RÖDA VARGEN definitivt inte är den bästa. Det är fortfarande NOBELS TESTAMENTE.


Men Malin Crepin blir bara bättre och bättre ju fler filmer hon gör i rollen som Liza Marklunds Annika Bengtzon. Även om filmen följer mall 1 A i att göra svensk spännande thrillers baserade på böcker av kända deckarförfattare så gillar jag att man får vid sidan av hennes arbete på kvällspressen även följa problemen som blir större och större mellan henne och hennes man. Som sagt denna gången blir det riktigt jobbigt för henne... 


Det jag gillar med DEN RÖDA VARGEN är att dom lyckas hålla mördaren så hemlig länge och låta en tro på flera olika möjliga kandidater. Och det är faktiskt det som denna filmen vinner på och lyckas hålla sig kvar till mitt slutbetyg.


DEN RÖDA VARGEN är kanske inte så actionfylld men den är spännande och håller hela filmen ut. Så jag ser med nöje fram emot att se den femte filmen om Annika, LIVSTID som dyker upp på hyllorna den 15 augusti för att sen följas av den sista och avslutande i denna omgången av EN PLATS I SOLEN.


Av fem möjliga popcornburkar ger jag DEN RÖDA VARGEN en:





//Stefan  

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards