Stefans filmtips

Alla inlägg den 3 augusti 2012

Av Stefan Hansson - 3 augusti 2012 20:15



Till hösten kommer den. Den nya Bondfilmen, SKYFALL, med Daniel Craig i rollen som agent 007. Denna gången sätts hans lojalitet till M på prov när hennes förflutna smärtsamt gör sig påmint. När underrättelsetjänsten i London, MI6, utsätts för en attack måste James Bond hitta och förgöra hotet, oavsett vad det personligen kommer kosta honom.

 

Tidigare har vi fått sett en 2 minuters teaser trailer men nu har man släppt en "riktig" trailer till filmen och det ser verkligen lovande ut. Nytt är också att Q kommer in i bilden. Dock en yngre variant än vad vi är vana vid men han kommer finnas med.


I år har vi inte bara en svensk bondskurk med utan faktiskt 2 stycken. Ola Rapace (Tusenbröder, Wallander-filmerna) spelar med som underhuggare till årets bondskurk. Men även Jens Hultén finns med i underhuggarrollerna som skurk. Han är känd från bl. a. GRÄNSEN och som gangsterledaren Seth Rydell i FALK-filmerna. Så även om vi är vana vid svenska bondbrudar får vi denna gången nöja oss med en skurkar. 


Filmen SKYFALL kommer på biograferna i oktober. Tills dess får ni hålla till godo med trailern.



//Stefan



Av Stefan Hansson - 3 augusti 2012 09:30

 

Mel Gibson är en amerikansk yrkesförbrytare som tillfångatas av den mexikanska polisen när han försöker ta sig över gränsen i en bil full med stulna pengar. Han blir förd till det ökända El Pueblito-fängelset som liknar en våldsam och hårdbevakad stad i staden. Trots att han lyckats hålla sin identitet hemlig blir han uppsökt av en korrumperad tjänsteman från den amerikanska ambassaden som har vittring på pengarna. Men han är inte den enda, även det bestulna gänget är honom på spåren. Hans hopp att lyckas fly sätts oväntat till en pojke vars öde kan vara nyckeln till friheten för dem båda.


Han börjar allt bli gammal, Mel Gibson (Dödligt Vapen, Braveheart), men han har varit saknad i ett fack där han gör sina roller bland dom bästa. Jag menar naturligtvis actiongenren. Det finns 4 stycken filmer som han är bara så bäst i och jag talar naturligtvis om DÖDLIGT VAPEN-filmerna. Det spelar ingen roll hur många gånger dom visas på dom olika kanalerna man ser dom ändå, just för att dom är så bra helt enkelt.


Men nu var det ett tag sen Mr Gibson gjorde den här typen av filmer eller åtmindstånde var i närheten av dom. Det kanske finns en anledning till det. Han gjorde ju inte en roll mellan 2004 och 2010 utan satsade mer på att göra film istället. Och visst han är en bra regissör också även om hans filmer har mer eller mindre orsakat diskussioner när dom väl släppts, men bäst är absolut BRAVEHEART från 1995. Men det är nog hans privatliv och dryckesvanor som ställt till det mest för Mel i Hollywood och i skvallerpressen. Men jag ska prata om han som skådis. Förutom att han är bäst är han också en duktig komediskådespelare och där är det nog VAD KVINNOR VILL HA mot Helen Hunt (Twister) som är den bästa, när han får spela med glimten i ögat. 


Ett litet smakprov på det bästa från en favorit inom sin bästa genre.


Annars är det i action eller thrillergenren som jag har flera favoriter med Mel Gibson. Jag menar ta bara filmer som: MAD MAX 1 till 3, DÖDLIGT VAPEN 1 till 4, BRAVEHEART,RANSOM, PATRIOTEN och faktiskt en film han gjorde 2010, EDGE OF DARKNESS som jag tyckte var det bästa han hade gjort på länge. Han fick mycket beröm när han spelade huvudrollen i en film av Jodie Foster (Anklagad, När Lammen Tystnar) som kom förra året, THE BEAVER där hans bästa vän är en handdocka, en bäver. Jag har dock inte sett filmen men vet att många tyckte att han gjorde en riktigt bra roll och kanske har han äntligen hittat tillbaka till vita duken igen genom den och hans senaste film GET THE GRINGO. En film som kanske inte är en ren actionfilm, men snuddar vid det och det gillar vi mer action med Mr Mel Gibson.


GET THE GRINGO är ingen renodlad actionfilm utan lite mer åt... ja det långsamma action-spänningshållet. Men det lutar åt rätt håll när det väl drar igång. Det börjar riktigt bra men sen tycker jag att den står still lite grann, men upptäcker allt eftersom filmen går att det har nog att göra med att det är för att vi ska fatta läget i det annorlunda fängelse som han hamnar i i Mexico. Men det är allt en gammal Mel Gibson, han är sliten det syns på han på utsidan men inte direkt när det hela drar igång. För då visar han verkligen dom gamla takterna. Sen har han ett underbart spel med en kille i 10 årsåldern, som lär han allt om hur det fungerar innanför murarna och staketen. När Mel ser chansen att komma ut få tillbaka pengarna och hämnas på mannen som har ett pris på hans huvud. 

 

En annan kul grej är att allas vår egen birollsinnehavare-nr1-där-jag-får-spela-skurken är med i en liten roll. Jag pratar naturligtvis om den coole och underbare Peter Stormare (Fargo, Armageddon, Jägarna 2). Så det finns lite svenskt med i denna film. 

 

Så om nu herr Gibson kommer att fortsätta välja filmer i genren action så kommer det bli lovande för han är helt enkelt grym. För även om filmen känns som den står och stampar så tar den ordentlig fart så småningom och jädrans vad det sprutas blod och vi snackar sprutar. För när kulorna viner ja då syns det verkligen att dom blir träffade. Hade det varit för 20 år sen som den här filmen kom hade den garanterat blivit rejält censurerad av statens granskningsbyrå. Men det är en skön film, kanske inte det bästa jag sett i år men jag håller med många andra, MEL GIBSON IS BACK! och måtte det bli så. 

 

Visst han är något åldrad och ser sliten ut men grymt hade det varit om det kom mer filmer i DÖDLIGT VAPEN stilen med honom. Då kommer jag garanterat att se den. Så det är med nöje jag ser fram emot vad Mel har att komma med på sin repetoar. Det jag vet är att han kommer i Robert Rodriguez (Spy Kids, From Dusk Till Dawn, Sin City) uppföljare till filmen MACHETE, nämligen MACHETE KILLS. Och har man sett den eller vet vad Rodriguez gör för filmer så kan man säga att Mel is back.

 

Men innan den kommer kan du se Mel Gibsons gamla takter i GET THE GRINGO som hamnar på hyllorna i din butik i slutet på september.

 

Mitt betyg på filmen blir av fem möjliga en:

 

 

 



 

//Stefan



Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards