Stefans filmtips

Alla inlägg den 3 september 2012

Av Stefan Hansson - 3 september 2012 06:45

 


Tuff rymdaction skriven och  producerad av den fantastiske stilisten Luc Besson.

 

Snow (Guy Pearce) är en fd agent som dömts felaktigt för spionage mot USA. Nu får han möjligheten att bli fri - om han lyckas genomföra ett uppdrag på ett superfängelse i rymden, där alla fångar brutit sig ur sina celler. Snow måste frita presidentens dotter som befinner sig där, i rymden, kidnappad av jordens allra västa kriminella.


Teamet som gav oss den underbara thriller och actionfilmen TAKEN med Liam Neeson är tillbaka med en ny stjärnspäckad rulle. Denna gången med en sci-fi-film. Precis som vanligt så är det mästaren från Frankrike, Luc Besson som ligger bakom filmen, och när han är i farten, har jag på senare tid inte blivit besviken i alla fall. Så blir nog fallet även med denna filmen LOCKOUT även om han har gjort mycket bättre. 


Besson har varit med och skrivit manuset och producerat filmen, men för regin står två killar som heter James Mather och Stephen St. Leger två killar som jag vet väldigt lite om. Men dom gör ett gott jobb. 


Med sig i filmen har man lyckats knyta australiensaren Guy Pearce (Momento, L.A Confidential), Maggie Grace från TAKEN, som presidentdottern och återigen dyker våran egen Peter Stormare (Jägarna 2, Get the Gringo) upp i en bi-roll. Denne mästare av bi-roller. 


Ibland så gillar jag sci-fi filmer och ibland inte. Det beror helt och hållet på vad för typ av sci-fi som det handlar om. Jag gillar nog mer den här typen av schysst action och spänning. Svårare för typ STAR TREK, BABYLON 5 och liknande filmer. Ja ni fattar. Sen naturligtvis får det ju gärna vara ett bra manus som gör att det lyfter hela filmen. OCH det måste vara spännande från början till slut, och sist men inte minst, snygga effekter!!! 


Men det är en trevlig film för den som gillar den här typen av filmer. Det är väl inte det bästa jag sett och inte heller det sämsta, utan det är med andra ord en helt okej sci-fi/action film.


Handlingen i filmen är bra fast den ibland kan kännas lite förutsägbar. Presidentens dotter i rymden på ett rymdfängelse med världens farligaste brottlingar. Vad kommer hända? Hmmm... inte svårt att lista ut det där va? Men som tur är så finns det en hjälte som kan rädda henne, även om det är en kille som regeringen inte vill ha hjälp av. Men som vi alla vet, så vet vi hur det kommer sluta. Eller hur?


I år verkar det som om det är Peter Stormares birollsår. För jädrans vad han dyker upp i biroller här och där i olika filmer. Oftast typcastad till antingen hård chef för någon organisation eller en rysk/östeuropeisk skurk. Så även i denna fast då som chef. Han blir jag aldrig besviken på en guldklimp från Bergmans stall som lyckas i Hollywood. 


Men om du gilla den här typen av filmer så ska du ändå se LOCKOUT för det är en bra okej film som fungerar när det är en regnig dag ute nu när hösten kommer. Så av fem möjliga blir det slutliga betyget en trea.


 


Filmen får premiär på Blu-ray och DVD den 17 oktober.



//Stefan




  

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards