Stefans filmtips

Alla inlägg den 14 augusti 2013

Av Stefan Hansson - 14 augusti 2013 12:45

       

PARKER


Producerad: 2013


Genre: Action / Spänning


Speltid: 118 min


Rekommenderas från: 15 år


Regi: Taylor Hackford


I rollerna: Jason Statham, Jennifer Lopez,

Nick Nolte, Michael Chicklis m. fl.

__________________________________


Parker är den mest vågade, noggranna och hänsynslösa tjuven i branschen.

Han är expert på planering och genomförande av till synes omöjliga rån. Allt han kräver av sina medbrottslingar är absolut lojalitet och att de följer hans plan slaviskt. Men när det sista rånet slutar med ett dödsfall på grund av slarv, tackar Parker nej till att vara med gangsterchefen Melander och hans gäng i deras nästa stora jobb. De är inte villiga att ta ett nej utan överfaller honom och lämnar honom att dö. Mot alla odds överlever Parker och lovar hämnd mot dem som förrådde honom.


En sak med Jason Statham som man till 80 - 90% kan räkna med är, om du ser en film med honom då minsan är det action. PARKER är inget undantag. Denne britt har gjort filmer som TRANSPORTER, CRANK, ITALIAN JOB och EXPENDABLES filmerna är tillbaka med en ny grym härlig actionfilm. Visst kanske är den lik många av dem andra som han har gjort men hujedamej vad det här är bra. Full rulle från första bildrutan och så blir det genom hela filmen. Inte en död sekund nånstans utan spänningen och handlingen går framåt i ett raskt tempo och detta känns verkligen inte som någon 2 timmarsfilm. Nej, tvärtom. Det är ju så här en bra actionrulle ska vara. Bra tempo, mycket action, sköna slagsmål och ett coolt slut. Det har PARKER.


Filmen är en liten hämnd historia där Parker, spelad av Staham blir lurad och nästan dödad av sina partners efter ett rån på ett tivoli, då han inte vill göra ett nytt rån där bytet skall användas för att finansiera den nya kuppen. Parker vill bara ha sina pengar. Efter att ha fått hjälp ger han sig på jakt efter sina kumpaner fast besluten om att få sina pengar och ge dem vad dem förtjänar. Snart hamnar han i Florida där gänget befinner sig. Men även han har ett pris på sitt huvud, hela vägen från maffian i Chicago. Men Parker är tuffare och smartare än dem tror och snart kommer han gänget närmare för att få sin hämnd och sina pengar.


PARKER är snyggt regisserad av Taylor Hackford som ligger bakom filmer som RAY, DJÄVULENS ADVOKAT och klassikern EN OFFICER OCH EN GENTLEMAN. Här har han gjort en välgjord action och lyckats bra med rollsättningen och regin och som sagt gjort en mycket bra och spännande film.


I dem övriga rollerna ser vi kända ansikten som JLO aka Jennifer Lopez, Michael Chicklis (The Shield, Scali) och ingen mindre än gamle, lite sliten, men kultstatus har han än, Nick Nolte (48 Timmar). Även dessa skådisar gör bra ifrån sig i sin roller. Kanske JLO är mindre sexig än vad vi är vana vid, lite mer alldaglig, men gör ändå bra ifrån sig som fastighetsmäklare med bekymmer i Florida.


Det man som sagt alltid kan räkna med när det är en actionfilm med Statham är att han fightas och är kaxig. Precis så som vi vill se han. Självklart har han gjort lite annat men det är så här man vill se honom för då är han kung. Coolhetsfaktorn på han är lika hög som vanligt. Men om man inte gillar slagsmål och action så är detta ingen film för er men tycker man tvärtom så är filmen en självklarhet! Ett måste helt enkelt. Förväntningarna på PARKER var inte höga men jag hade hört att den var bra och jag instämmer det här är riktigt bra. Snygga fightscener, snyggt foto, snygga vyer, bra skådespeleri, lite humor, och en massa spänning. Ja där har ni receptet på hur en bra actionfilm kan vara och det är just det PARKER är, riktigt bra! Det här är en film jag lätt kommer se igen. Så missa den inte.


Av min recension att dömma så har ni säkert listat ut ett högt betyg. Japp och det blir det också. Fyra stycken fyllda popcornburkar får filmen lätt. Ingen besvikelse här inte. Så bege er till närmaste videobutik och hyr PARKER, ni lär inte bli besvikna.


 

PARKER finns ute på Blu-ray och DVD.


//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards