Stefans filmtips

Alla inlägg den 5 maj 2014

Av Stefan Hansson - 5 maj 2014 12:00


Ingen har väl missat att dem gamla hederliga ninja sköldpaddorna kommer tillbaka i sommar. För en månad sen kom den första fulllängdstrailern och i dagarna släpptes trailer nr 2. Denna gång får vi också se en glimt av Shredder, sköldpaddornas fiende nr 1.


För regin av rebooten av TEENAGE MUTANT NINJA TURLES står Jonathan Liebsman som senast gjorde WRATH OF THE TITANS. I rollen som journalisten April O'Niel ser vi Megan Fox och i andra roller kommer vi kunna se William Fitchner, som Shredder, Whoopi Goldberg, Will Arnett, Tony Shalhoub, som rösten till mästare Splinter och Johnny Knoxville gör rösten till en av sköldisarna.


Som producent av filmen står ingen mindre än mästaren Michael Bay och när han är framme i den här genren ja då blir det action. Det kan jag lova. Tyvärr måste vi vänta till början på augusti innan vi kommer att träffa på Leonardo, Michelangelo, Donnatello och Raphael. Men efter att ha sett den tidigare trailern och denna så kommer jag definetivt gå till närmaste biograf för att på nytt få träffa dessa coola pizzaälskande sköldpaddor...


Mörkret har lagt sig över New York City och Shredder och hans onda Foot Clan håller ett järngrepp om allt från polisen till politikerna. Framtiden verkar dyster fram tills fyra osannolika bröder stiger upp från kloakerna och upptäcker deras öde som Teenage Mutant Ninja Turtles. Sköldpaddorna måste arbeta med den orädda reportern April O'Neil och hennes kameraman Vern Fenwick för att tillsammans rädda staden och nysta upp Shredder s djävulska plan.

 


 

//Stefan

Av Stefan Hansson - 5 maj 2014 10:45


SVERIGES MEST KÄNDA MACK I BITTERNA I VÄSTERGÖTLAND NEDBRUNNEN.


Natten till söndagen den 4 maj (2014) brann en av sveriges kanske mest kända mackar av den gamla typen ner. Det är naturligtvis den extriöra bensinstaionen/verkstaden av den populära filmen MACKEN som gått ur tiden. 


1986 skapade Galenskaparna och After Shave en svensk tv-klassiker när dem gjorde sin första tv-serie om livet på en mack i västergötland, MACKEN. Lika populära som huvudrollsfigurerna Roy och Roger skulle låtarna från tv-serien bli.


1990 kom så fortsättningen i form av en film: MACKEN - Roy och Rogers Bilservice, tyvärr inte lika bra som serien tycker jag, men ytterligare en låtklassiker av Claes Eriksson som alla kan blev det. 


Men nu så finns alltså inte den mack som gjorde Bitterna, mellan Vedum och Herrljunga känd. Anledingen till att den gamla macken brann ner tros ha startat i en batteriladdare under natten.


Till GP (Göteborgsposten) säger Anders Eriksson, som i helgen avslutade 30-års jubilet av Galenskaparna och After Shave på Oscarsteatern i Stockholm att det är tragiskt att nås av den här sorgliga nyheten.


- Att inte kunna säga "Hej då, macken. Vi ses i morrn" någon mer gång känns tungt. Till GP säger Anders Eriksson att tiden som mackägaren Roy under inspelnigarna av filmen i Bitterna var fantastiskt.


- Intresset var enormt stort. I filmen ser det lugnt och idylliskt ut. Men det var över 2 000 människor som tittade på under inspelningarna vid verkstaden. Det blev jobbigt för min bror Claes, som regisserade, när vi skulle byta vinkel och alla åskådare måste flytta på sig. Men folk var välvilliga och hjälpsamma, säger Anders Eriksson


Att MACKEN är populär och har gjort avtryck märks under deras jubilemföreställning, detta nämner Anders Eriksson till GP.


- Folk i salongen blir som galna under det numret, rena Ullevistämningen. Det är riktigt skoj att Macken fortfarande lever, säger Anders Eriksson.


Även Jan Rippe som spelade/spelar Roger tycker även han att inspelningen av MACKEN var en höjdare.


- Men min rollfigur Roger är nog inte ledsen. Han ville ju sälja macken, det kanske till och med var han som tände på. Nej, skämt åsido, det kändes tufft när jag fick beskedet i förmiddags, säger Jan Rippe till tidningen GP.


Då räddningstjänsten kallats till platsen konstaterades att det inte gick att rädda den gamla macken och byggnade hade gasflaskor och en flaska hittades ett 50 tal meter därifrån. Dessutom blev byggnade övertänd så fort så det var bara att spärra av ett yttre område och låta den tyvärr brinna ner till grunden. 


Det finns i dagsläget inte några misstankar om brott, utan allt verkar vara en olyckshändelse då det är bekräftat att man satt ett bilbatteri på laddningen kvällen innan branden.

________________________________


Den välkända låten om livet skriven av Claes Eriksson.

"Det ska va gött å leva" med Roy och Roger ur filmen: MACKEN - Roy och Rogers Bilservice.

 



//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards