Stefans filmtips

Alla inlägg den 20 maj 2014

Av Stefan Hansson - 20 maj 2014 09:45

 

MIKAEL PERSBRANDT HYLLAD I CANNES.


Just nu pågår en av filmvärldens mest prestigefyllda filmfestivaler, Filmfestivalen i Cannes. En av filmerna som visas där och som har hyllats av publiken är den dansk/amerikanska westernfilmen SALVATION med Mads Mikkelsen i huvudrollen. Med i rollistan finns även namn som Eric Cantona, Eva Green, Jeffery Dean Morgan, Jonathan Pryce och vår egen Mikael Persbrandt. Och just Persbrandt har hyllats stort för sin roll som brodern till Mikkelsens rollfigur i filmen och lär nog bli en riktig boost för hans kommande hollywoodkarriär.


Filmen är inspelad i Sydafrika och har engelsk dialog men innehåller även danska. Enligt uppgifter på SF.se är SALVATION en hyllning till westerngenren och inspiration från dem nordiska sagorna.


THE SALVATION utspelar sig på 1870-talet i hjärtat av USA bland bosättare och laglösa. Den danska emigranten John (Mads Mikkelsen) har väntat i år för att få sin fru och son till USA. När de äntligen kommer, så blir de utsatta för ett fruktansvärt brott. John slår i sorg och maktlöshet ihjäl gärningsmannen. Den dödade mannens bror är den hänsynslösa överste Delarue, som terroriserar staden Black Creek. Han kommer inte att sky några medel för att hämnas. Förrådd och utfryst av samhället måste John förvandlas från en fredlig bosättare till en orädd krigare för att rädda staden och finna frid.


THE SALVATION beräknas få premiär i höst, 2014.



//Stefan

Av Stefan Hansson - 20 maj 2014 09:15


HÅLL IHOP ELLER RISKERA UTROTNING.


Ni som följer mig här på filmbloggen vet nog vilken film jag vurmar mest för inför sommarens stora blockbusters. Naturligtvis är det Michael Bay's nya T4 - TRANSFORMERS: Age of Extinction.


Det bara är nåt med hans filmer som är så jäkla bra. Kanske tillhör jag dem få "filmrecensenter" som gillar hans filmer men sen är jag svag för effektfulla actionfyllda Michael Bay filmer. Och snart kommer som sagt den fjärde filmen om dem transformerande robotorna som leds av Optimus Prime.


Ny ensemble, nya robotar och nytt hot. Kommer garanterat att bli en explosiv och actionpackad film som heter duga. Kollar man in den senaste, den första riktiga officiella trailern, så är den hårresande. Shit vad det kommer smälla högt. 

Har ni  ännu inte sett den trailer så kan ni självklart se den här. Och ja vad ska man säga? Bay is Back!   


TRANSFORMERS: Age of Extinction tar vid fyra år efter dem katastrofala händelserna i Chicago och jorden har till största delen återhämtat sig från det stora kriget mellan Autobots och Decepticons. Men när Cade Yeager(Mark Wahlberg), en hårt arbetande och kämpande uppfinnare och hans dotter Tessa (Nicola Peltz)upptäcker Optimus Prime, får de både Decepticons, Autobots och den amerikanska regeringen efter sig. När dem onda Decepticons konspirerar sig för att förstöra jorden på nytt, och dem får en paranoid regeringstjänsteman (Kelsey Grammer) efter sig, måste Cade gå med bland dem goda Autobots. Nu måste Optimus Prime alliera sig med de gamla Dinobots, för att åter rädda jorden från utrotning.

 

TRANSFORMERS: Age of Extinction har premiär den 10 juli på svenska biografer. 

 


//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards