Stefans filmtips

Alla inlägg den 26 maj 2014

Av Stefan Hansson - 26 maj 2014 12:30

 

DET REGNAR KÖTTBULLAR 2

 - Den Stora Matkampen -


Producerad: 2013


Genre: Barnfilm / Familj / Komedi


Rekommenderas från: 7 år


Speltid: 94 min


Regi: Cody Cameron, Kris Pern


Svenska röster: Jesper Salén

Malin Güettler, Claes Ljungmark

Göran Gillinger, Mikael Roupé

Figger Norling, Sharon Dyall m. fl.

________________________________


Den unge uppfinnaren Flint får jobb i uppfinnarlegenden Chesters labb och flyttar tillsammans med sin pappa och flickvän Sam ifrån Swallow Falls. Men när det visar sig att Flints förra uppfinning fortsätter att producera mat – levande mat – får han och hans team uppdraget att åka tillbaka till Swallow Falls för att ställa allt till rätta.

 

DET REGNAR KÖTTBULLAR 2 tar vid bara några minuter där den första filmen slutade. Men då det var några år sedan får vi en snygg resumé av den förra och snyggt fortsätter händelsen efter det att Flints uppfinning där vatten blir mat, i stora mängder, har avslutats. Nu fortsätter han och hans vänners äventyr med början i ett labb där Flints store idol Chester erbjuder honom jobb men snart visar det sig att Chester är inte den ärlige uppfinnaren som Filnt förväntat sig. Snart återvänder vi till ön där allting startade och nu får vi ett nytt äventyr där maten blivit matdjur. Och allt ger snygga blinkningar till Spielbergs klassiker JURASSIC PARK. Mycket av dessa scener skulle var kopior av scener ur JP men ändå snyggt egen komponerade. Jag ser det inte som dålig fantasi och plagiat utan snarare en hyllning till mästerregissörens film.



Även om jag kanske hade svårt för den tecknade stilen och figurerna i den första filmen så tycker jag att den var klart sevärd och uppföljaren är inte sämre. Kanske inte samma tempo men helt klart sevärd. Humorn finns kvar från den första filmen och alla figurer vi lärde känna där följer naturligt med i uppföljaren, DET REGNAR KÖTTBULLAR 2.


Visst är det här en film för dem allra minsta men är minst lika underhållande för dem stora. Det enda som kan vara dess svaghet är nog faktiktiskt storyn. Även om den påminner mycket om JP så är det något som saknas i filmen. Den tappar tempot på sina ställen och blir slö men tar sig igen på slutet. 


Någon Disneystandard finns det inte över filmen men har klara fina färger och hur den är i 3D vet jag inte då jag såg 2D versionen. Men jag antar att det som allt är att med 3D då är tecknat bäst. Bästa scenen i filmen där vi alla skrattade högst kommer i slutet när ett blåbär får hår på bröstet. Hysteriskt kul! Ni som sett den och kommer se den förstår varför.


  

DET REGNAR KÖTTBULLAR 2 - Den Stora Matkampen är en helt okej och godkänd familjefilm som är sevärd. Men den första var bättre och hade ett jämnare tempo. Men tre stycken fyllda popcornburkar blir det. Godkänt som sagt!


 

DET REGNAR KÖTTBULLAR 2 - Den Stora Matkampen finns ute på Blu-ray / Blu-ray 3D och DVD.

 



//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards