Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

IRON SKY - Nazzarna är tillbaka. Den här gången från rymden

Av Stefan Hansson - 20 juli 2012 09:00


1945 flydde nazisterna till månen. 2018 är de tillbaka. 
Vid andra världskrigets slut flydde nazisterna till "the dark side of the moon" - månens baksida, och byggde upp en hemlig månbas, en flotta med rymdskepp och förberedde sig för att erövra jorden. När en amerikansk astronaut, där en av dom är den förste svarte på månen, landar lite väl nära månbasen och tillfångatas, tillsammans med sin fantastiska smart phone. Inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Väl där, 70 år senare, är det dags. Fjärde riket ska resas.


Idéerna kring nazisterna och hur dom skulle kunna ha överlevt andra världskriget verkar aldrig ta slut. I IRON SKY så har dom lyckats överleva genom att gömma sig på baksidan av månen?!! WTF?!! Jo det är sant, i alla fall i en finsk version om detta. 


Att finnarna skulle kunna göra en sci-fi film med schyssta effekter det trodde jag aldrig men jag blev mer än överraskad när jag häromdagen fick se resultatet med IRON SKY. Effekterna är grymt snygga och jag tror inte att Hollywood  hade kunnat göra dom bättre. 

Filmen om Nazisterna på månen är tydligen baserad på någon bok som jag inte känner till och pengarna till filmen har faktiskt finansierats mycket av fans till storyn som ville ha den filmatiserad och jag gissar på att dom inte blev besvikna när dom fick se resultatet.


Man kanske tror att det är en dålig film när man ser trailern eller hör vad den handlar om men det är faktiskt en riktigt cool film och kul. Det är verkligen sci-fi och action blandat med en gnutta humor och även så ger filmen en känga till dagens ledare och om att den som försöker vara störst inte alltid klarar att hålla undan med sanningen, alla bedrar alla.


Filmen är regisserad av Timo Vuorensola och han har lyckats knyta an en del, för mig kända ansikten som t. ex. Udo Kier en tysk skådespelare som setts i bland annat BLADE, ARMAGEDDON och DOGVILLE. Han spelar rollen som den führen på månen, då han tog över ledarskapet efter Adolf Hitler.


I rollen som den amerikanske presidenten som är desperat att vinna igen och gör allt för att hitta metoder spelas av Stephanie Paul. Till detta påminner hon och hennes roll väldigt mycket om Sarah Palin, ja hon är nästan en kopia av henne. Och dom driver friskt med att alla presidenter har fått sitt kvar om dom har ett krig med sig. Och hon ser chansen till popularitet med en gång när nazisterna anfaller från rymden. Ja det ligger nog nåt i det.. eller? 


Men alla länder i FN ser sin chans att få äran att vara dom som besegrar nazisterna från rymden. Även rymdstationen MIR visar sig vara en rymdbas med massa försvarsmekanismer och vapen för att ta upp kampen mot nazisterna.

Men ödets ironi kommer snabbt ikapp dem och även om nazisterna inte lyckas med sin kupp så bryter ändå ett tredje världskrig snart ut pga människans och länders girighet.... 


Det som är bra också med filmen är att tyskar är tyskar och pratar tyska ingen engelska med brytning när som Hollywood i bland gör. 


IRON SKY kanske inte låter som en bra film men så dålig är den inte heller. Inte minst som sagt pga av specialeffekterna. Dom kan till och med vinna pris tycker jag. Utan den är klart sevärd och underhållande för stunden så jag kan rekommendera att se den om man gillar den här typen av genre.


Mitt betyg på IRON SKY blir av fem möjliga en:





//Stefan


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards