Stefans filmtips

Alla inlägg under april 2014

Av Stefan Hansson - 5 april 2014 20:15

SKICKA ALDRIG EN POJK TILL ATT GÖRA EN MANS JOBB.


Det har nog inte undgått någon att dem gamla hederliga actionhjältarna från 80 och 90 talet är tillbaka i sommar i en ny actionsprakande film. Naturligtvis pratar jag om kommande THE EXPENDABLES 3 med Sly Stallone som gruppledaren Barney Ross.


Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture och självklart Schwartzenegger är tillbaka. Nyrekryteringarna i det hårda gänget är Wesley Snipes, Antonio Banderas, Harrison Ford, Robert Davi, Kelsey Grammer, Kellan Lutz och den kvinnliga MMA fightern Ronda Rousey. Skurken dem kommer fightas emot denna gången är ingen mindre än Mel Gibson som Conrad Stonebanks.


Barney, Christmas och resten av teamet möter Conrad Stonebanks, som för många år sedan var med och grundade The Expendables med Barney. Stonebanks blev därefter en hänsynslös vapenhandlare som Barney var tvungen att döda, det gick dock inte som han tänkt sig. Stonebanks, som lurade döden, gör nu allt för att avsluta The Expendables. Barney beslutar att han bekämpa gammalt blod med nytt och tar in en ny era av Expendables-medlemmar som är yngre, snabbare och experter på ny teknik. Det senaste uppdraget blir en hård sammandrabbning av klassisk old-school-stil kontra högteknologi i Expendables mest personliga strid hittills...

 

THE EXPENDABLES 3 har svensk biopremiär den 15 augusti.

 


 

"NEVER SEND A BOY TO DO A MAN'S JOB."


//Stefan


 

Av Stefan Hansson - 3 april 2014 14:00

I USA har man Michael Bay. I Frankrike har dem Luc Besson och i höst, seåtember, kommer denne franske actionregissören och producenten ut med en ny explosiv sci-fi-actionthiller film. 


Precis som med Bay's filmer är det lätt att känna igen dem i filmspråket och det gäller även för Besson, inte allra minst hur biljakterna är filmade. Och nu är det dags igen för en ny, vad som verkar vara, cool actionrulle från Luc Besson. Om man gillar LEON, NIKITA, TAXI och TAKEN så tror jag garanterat att man även kommer ta till sig hans nya, LUCY


I huvudrollen som Lucy ser vi Scarlett Johansson och i den manliga huvudrollen ser vi Morgan Freeman. Och av trailern att dömma så lär det bli klassisk Besson-action. Hell Yeah!


Lucy är en knarkkurir åt maffian i Tai Pei år 2069. Vid en av hennes resor spricker förpackningen och drogerna tas upp av hennes kropp. Till sin förvåning dör hon inte. Hon får superkrafter...

 



LUCY går upp på dem svenska biograferna den 5 september.


//Stefan

Av Stefan Hansson - 2 april 2014 14:46

 
25 OLIKA VERSIONER AV "LET IT GO" I EN OCH SAMMA MUSIKVIDEO.
 
Världens mest inkomstbringande tecknade film är den oscarsvinnande FROZEN eller FROST som den heter på svenska. Filmen blev ju även belönad för bästa original sång/låt, "Let It Go" med Idina Menzel. På svenska framförs den av Annika Helitz, även den version är helt suverän, tycker jag.
 
Det som slår mig när man hör dessa 25 olika versioner är hur röstlika alla är originalet. Fantastiskt jobb av dem dubbansvariga på Disney att hitta dessa skådisar och sångare till dubbningarna av filmerna.
 
Kolla in klippet nedan och hör LET IT GO på dessa 25 olika versioner. 
 
 
//Stefan

Av Stefan Hansson - 1 april 2014 10:15


Förra året gjorde Tom Cruice en helt okej science fiction film, OBLIVION. I år är han tillbaka med en ny sci-fi film, EDGE OF TOMORROW. Av den senaste trailern att dömma är denna mer actionpackad än OBLIVION, som överlag var en nedtonad historia om jordens överlevnad, men det är klart när vi har med Mr Cruise att göra så vet vi ju att det blir action. Efter att ha sett den senaste officiella trailern från Warner Brothers, så kommer jag att försöka se den. Som alltid när filmerna går upp på sommarhalvåret, så räknar man med att dem kommer bli en av årets stora så kallade Blockbusters i konkurens med bland annat TRANSFORMERS 4: Age of Extinction och TEENAGE MUTANT NINJA TURLES. Men helt klart så tror jag att den absolut kommer bli en av årets stora filmer.


EDGE OF TOMORROW har beskrivits som en blandning av MÅNDAG HELA VECKAN och STARSHIP TROOPERS.

I en nära framtid har Jorden invaderats och mänskligheten är utsatt för ständiga attacker som inte någon armé i världen kan stå emot. Major William Cage är en officer i USAs armé, som aldrig tidigare varit ute i strid och som plötsligt befinner sig mitt i en pågående eldstrid. Cage blir dödad inom ett par minuter men befinner sig oförklarligt i en tidsloop och genomlever samma brutala krig om och om igen, han strider och dör bara för att vakna, strida och dö igen. Men för varje gång lyckas Cage tillsammans med Special Forces-soldaten Rita Vrataski ta sig ett steg närmare att besegra fienden.

 

EDGE OF TOMORROW går upp på bio den 5 juni.

 


 

//Stefan

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards