Stefans filmtips

Direktlänk till inlägg 4 september 2012

21 JUMP STREET

Av Stefan Hansson - 4 september 2012 15:30


Två före detta high school-rivaler blir partners som förstaårspoliser. Deras sätt att jobba tillsammans uppskattas inte överallt och dem blir omplacerade.  Killarna får i uppdrag att att jobba under täckmantel som elever, för att spränga en knarkliga som opererar i deras gamla skola.

 

Väl tillbaka i sina tonårsroller faller de in i gamla vanor och blir inte bara ovänner igen utan riskerar också att stjälpa fallet de arbetar på - med hysteriskt katastrofala resultat som följd! Jonah Hill, Channing Tatum och Ice Cube spelar huvudrollerna i denna galna actionkomedi!



Innan Johnny Depp blev kapten Sparrow och slog igenom stort i GILBERT GRAPE hade han varit med i en av 80-talets stora ungdomsserier. 21 JUMP STREET serien spelades in och visades på tv mellan 1987 och 1991. Depp var med fram till 90. Depp spelade rollen som Tom Hanson en av dem ungdomspoliserna som infiltrerade skolorna för att stoppa diverse brott. Nu har denna serien hittat sin väg till vita duken och har precis släppts på filmhyllorna.


I filmversionen möter vi Schmidt och Jenko, spelade av Jonah Hill (Moneyball, Supersugen) och Channing Tatum (G.I. Joe, Magic Mike), två killar som är varandras totala motsvarigheter, både i popularitet och kunskap i skolan. Efter skolans slut möts dom igen, denna gången på Polishögskolan där dom snart inser att istället för att retas med varanda, stötta och lära varandra utav sina egna kunskaper för att klara polisskolan och bli poliser. 

Efter att ha blivit placerade på sin station inser snart kommisarien där att dom passar bättre in i ett nytt projekt på 21 Jump Street. Där får dom reda på att dom kommer ingå i ett team där dom ska infiltrera sin gamla skola för att avslöja var drogerna som finns på skolan kommer ifrån. Det dröjer inte länge förräns dom lyckas smälta in och tar samtidigt chansen att få göra det dom inte lyckades med under deras tid i high-school och kanske få chansen att äntligen gå på balen.. och avslöja vem som ligger bakom drogerna på skolan.


Jag gillade verkligen tv-serien när den visades i svensk tv och därför hade jag väldiga förväntningar på filmen. Kanske för höga. Medans tv-serien var "seriös" så är filmen mer åt det komiska "töntiga" hållet. Men det fungerar. Mycket tack vare det grymma samspelet mellan Jonah Hill och Channing Tatum. Medans Hill är tönten men geniet är Tatum den dumma snygga muskelknutten. Dessa två kombinationer tycker jag fungerar alldeles ypperligt även om det i bland kan bli lite för mycket.


Som ledaren för "ungdomsdivisionen" ser vi rapparen och skådisen Ice Cube som tidigare gjort bl.a BOYS IN THE HOOD och xXx 2 - THE NEXT LEVEL. Annars så är det mest en massa "okända" skådisar med i filmen. Regissörer bakom filmversionen av 21 JUMP STREET heter Chris Miller och Phil Lord som tidigare gjort DET REGNAR KÖTTBULLAR. Jag tycker att teamet som sagt lyckas så där att för serien vidare på vita duken. Men jag tror att detta är ett ganska vanligt fenomen, när man försöker skapa nya filmer på gamla goa 80-talsserier. MIAMI VICE gick ju också så där tycker jag. Det som jag tycker gått bäst är A-TEAM det var en riktigt bra film baserad på tv-serien. Jag tror i o f s att det kan vara ganska svårt att överföra tv-serie till duken men det går nog om man har ett bra manus, som STARSKY OCH HUTCH och THE DUKES OF HAZZARD.


21 JUMP STREET har sina poänger och visst är det action men också ibland lite för mycket töntstämpel över filmen. Filmens behållning är dock ändå som jag nämnde tidigare, samspelet mellan Hill och Tatum. Det är dem som gör hela filmen, och dom går ur detta med flaggan i topp. Jag tycker inte att det är en toppfilm men en bra film som man gott kan se om man vill. Det goaste med filmen kommer i slutet. Var är vikningarna till tv-serien? Jo då den finns där och det på ett coolt sätt. Ni som sett tv-serien fattar nog annars så kan det vara svårt att hänga med. 


En fortsättning av filmen är planerad men när den kommer vet jag inte, men jag gissar på någon gång under 2014. 


 


Filmen finns nu ute på Blu-ray och DVD.

 



//Stefan

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 14:15

  Dem härliga gula figurerna som kallas Minioner, från DUMMA MIG filmerna, har i år en egen film där vi får lära känna dem innan de blev Gru:s egna små medhjälpare. Populärare än någonsin har man även gjort små kortfilmer med dessa killar, främs...

Av Stefan Hansson - 3 december 2015 13:22

  Vem älskar inte den ekollon jagande ekorren Scrat från ICE AGE filmerna? Nu är han tillbaka i en ny kortfilm där han fortsätter sitt mödosamma jobb med att försöka behålla sitt ekollon. Denna gången leder hans otur hela vägen ut i rymden.   ...

Av Stefan Hansson - 25 juni 2015 10:00

 KINGSMAN - The Secret Service -   Producerad år: 2014   Genre: Action / Spänning   Rekommenderas från: 15 år   Speltid: 129 min   Regi: Matthew Vaughn   I rollerna: Colin Firth, Samuel L Jackson Michael Caine, Mark Stro...

Av Stefan Hansson - 18 maj 2015 08:30


Johan Falk bestämmer sig för att följa med en död maffiaboss hustru till Lettland för att på plats försöka lösa en gåta som gäckat honom i tre år. I en stuga utanför Riga görs ett fynd som chockar både Johan Falk och göteborgspolisens specialenhet...

Av Stefan Hansson - 12 februari 2015 11:15

  Många har väntat på uppföljaren till förra Bond-filmen, SKYFALL, och nu är den igång för fulla muggar. Idag släpptes videomaterial från inspelningarna av filmen som har namnet SPECTRE. Det vi får se här är från en av biljakterna som kommer fin...

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards