Stefans filmtips

Alla inlägg den 21 januari 2014

Av Stefan Hansson - 21 januari 2014 12:00

En byggnad gjord och byggd efter ”The Sandcrawler” – den stora rullande fästningen från STJÄRNORNAS KRIG, invigdes den 16 januari i Singapore, och kommer bli ett av Lucasfilm’s regionalkontor där mycket av kommande filmers digitala effekter kommer göras.

Byggnaden är 22,500 kvm stort och har en Yoda fontän, bio med 100 platser och den allra senaste tekniken inom digitalproduktion för effekter inom filmens värld. Självklart var det George Lucas själv, grundaren av den Kalifornien baserade ILM studion och Lucasfilm, som klippte banden. 


Att Lucasfilm beslutade att befästa sin närvaro i Singapore genom byggandet av "Sandcrawler", som byggnaden kallas officiellt, är en återspegling av stadens snabba utveckling inom navet för den digitala animeringen.

Till amerikanska CNBC säger VD:n Kathleen Kennedy att när man öppnade studion 2005, så såg det väldigt annorlunda ut. Produktionerna var mindre, begränsad skara av kunnigt folk och endast några få effekter gjordes i studion. Idag görs däremot mycket mer och produktionerna av effekter bara växer och blir större, till och med görs här mer än på företagets huvudkontor i San Fransico, Kalifornien. Hon berättar också att antalet personer som jobbar på Singaporekontoret, har vuxit från ett dussin till ett manskap på 360 stycken anställda som jobbar med olika filmprojekt.

På senare tid har man i Singapore varit med och gjort effekter till stora filmsuccéer och animerade långfilmer som RANGO och tv-serien STAR WARS: The Clone Wars.


Just nu är man fullt upptagen med att arbeta fram effekterna till stora produktioner som TRANSFORMERS 4 och AVENGERS 2.

På Lucasfilm avslöjar man inte vad byggandet av Sandcrawler har gått på, men stora investeringar har naturligtvis gjorts i både tid och resurser. Man har även plockat över folk från USA för att lära och bygga upp personalen där på plats. Men man avslöjar även att George Lucas själv har gått in med pengar för byggandet av det nya Singporekontoret.

För att hitta nya lokala ”artister” inom dataeffekternas värld har Lucasfilm Singapore ett lärlingsprogram för nya datagrafiker och har även sammarbete med lokala skolor. Detta gör att man kan plocka in nya utexaminerade elever som är intresserade av att jobba inom filmindustrin och där igenom skapa nya effektiva team för detta, säger Kathleen Kennedy.

Lucasfilm är bara en av många internationella företag, inom digital media, som har etablerat sig i Singapore. Landets stödjande av immaterialrätt och företagsvänliga klimat, har lockat andra företag som amerikanska Electronic Arts, brittiska Double Negative och franska spelföretaget Ubisoft.


//Stefan


Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards