Stefans filmtips

Alla inlägg den 3 mars 2014

Av Stefan Hansson - 3 mars 2014 14:15


THOR: The Dark World


Producerad år: 2013


Genre: Action / Fantasy / Spänning


Speltid: 112 min


Rekommenderas från: 11 år


Regi: Alan Taylor


I rollerna: Chris Hemsworth, Nathalie Portman, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård

Renee Russo, Tom Hiddlestone, Idris Elba m. fl.


___________________________________________________________________


Ett urgammalt hot, äldre än själva kosmos, hotar att störta hela världen i mörker. För att rädda mänskligheten och sin älskade Jane Foster måste den mäktige Thor forma en allians med sin värsta fiende, hans bror Loke. Men det som är värt att slåss för kräver ibland de yttersta offren...


Asaguden Thor är tillbaka denna gången i sin "egen" film. Sist vi mötte honom var i THE AVENGERS då slogs dem bland annat emot Thors egen bror Loke och faktum är att denna filmen fortsätter efter dessa händelserna och Thor har tagit med sig Loke hem till Asgård och fänglsat honom för det han gjorde i New York i THE AVENGERS.


Även om jag dessutom var så där inställd till den första filmen om THOR så var jag tvungen att se även denna då jag sett dem andra i "serien" och hänger med hyfsat i händelser som hänger ihop under dem olika filmern. Men detta är inget bra. Det känns ointressant och mörkt och en tråkig story helt enkelt. Behållningen i filmen är tycker jag spelet mellan Loke och Thor.


Utan Tom Hiddlestone som Loke hade nog inte det här vart nåt att ha överhuvudtaget, Thorfilmenrna. Inte ens våran egen Stellan Skarsgård gör nåt bra i filmen utan passerar förbi mest som en udda bifigur till handlingen.


Första filmen hade bättre story och Kenneth Brannagh gjorde ett mycket bättre jobb och fick jobba med ett bättre manus. Jag har nog tyckt från första början att Thor är dem tråkigaste filmerna i hela filmserien och det gör inget om man missar dem tycker jag. Nä då tycker jag att alla tre IRON MAN filmerna var bättre även om 3 an är den svagaste i den serien. Favoriten av alla Avengers är fortfarande CAPTAIN AMERICA som har haft bäst av allt, manus, effekter, story och underhållning och skådisar. Så jag ser mycket fram emot att åter få se kaptenen av USA senare i år då han dyker upp i CAPTAIN AMERICA: The Winter Soldier. Hoppas att den blir en bättre uppföljare än THOR: The Dark World. Och som vanligt så slutar filmen med att vi kan vänta oss att Thor och hans hammare kommer dyka upp snart igen.


THOR: The Dark World klarar sig med två stycken fyllda popcornburkar men det är tack vare Loke och hans hyss som gör att den ens är värd att se. Så jobba på ett bättre manus och story till nästa Thorfilm så kanske den kan bli nåt annars vill jag ha en alldeles egen film om Loke för den killen är grym.


 

THOR: The Dark World finns ute nu på Blu-ray 3D, Blu-ray och DVD.

 


//Stefan

Av Stefan Hansson - 3 mars 2014 13:15


Det har säkert inte undgått någon att i natt gick 2014 års Oscarsgala, den 86 i ordningen, där förra årets filmer blev belönade i denna filmgalornas filmgala. I år stod Ellen DeGeneres som värd för galan och det var hennes andra gång som värd för den. Senast var för sju år sedan, och vilket jobb hon gjorde. Det är faktist imponerande hur proffsig hon är. Man kan verkligen känna av hennes popularitet och se hur avslappnade alla skådisar och regissörer är när hon pratar med och om dem. I år tror jag inte att det är någon som kommer tycka att valet av värd för galan varit fel till skillnad från förra året med Seth McFarlane, skaparen av bl. a. TED och FAMILY GUY. Hans humor var inte riktigt vad folk väntat sig eller gillade, men i år var verkligen rätt kvinna på rätt plats.


Ellens humor slog verkligen i topp och hon bjöd verkligen på sig själv, mycket med dem andra stjärnorna med. Att bara komma på idén att fråga om någon av skådespelarna var hungriga, och många räckte upp handen, och om hon skulle beställa en pizza för att fixa det problemet. Sagt och gjort det gjorde hon och runt en 20 minuter in i sändningen kommer hon in med ett pizzabud och ett antal pizzor och började dela ut dessa till dem som satt på golvet framme vid scenen. Där var Brad Pitt, som hjälpte till med tallrikarna, Harrison Ford, Julia Roberts, Meryl Streep med fleras som gladeligen tog sig en pizzaslice. Genialiskt! Och det är bara Ellen som gör en sån grej och alla hänger glatt på.


Men det största som hände på galan var nog när Ellen frågade om hon fick ta en selfie med Meryl Streep, som för övrigt var nominerad för 18 gången, och visst hon hängde på tillsammans med en hel drös av kändisar: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Brad Pitt, Angelina Jolie, Kevin Spacey och Julia Roberts med flera. Rekordet av en selfie, delad på sociala medier har president Obama, och gissa om Ellens selfie slog rekord. Över 2.1 miljoner delningar hade bilden fått innan sändningen var slut. Kul och imponerande, och troligtvis en av dagens stora snackisar. Bra jobbat Ellen!



Vilka var dem stora vinnarna på galan då?  Årets bästa film blev som många hade förhandstippat Steve McQeen's 12 YEARS A SLAVE om en svart fri man som kidnappas och säljs till slavhandlare i södern. Regipriset gick inte heller helt oväntat till en av 2013 års stora filmsuccéer, GRAVITY, där Sandra Bullock svävar runt ensam i rymden efter diverse trubbel, som även tog hem teknikpriserna: Bästa Foto, Bästa Ljudredigering och ljudmix, Bästa Klippning, Bästa Originalmusik och Bästa Visuella effekter. GRAVITY är en film jag villigt ska erkänna att jag inte sett, än, men får se till att göra nu efter dessa fina belöningar.


Filmen DALLAS BUYERS CLUB tog hem dem två skådespelarpriserna för männen. Bästa Manliga Huvudroll till Matthew McConaughey och Bästa Manliga Biroll till Jared Leto. Priset till Bästa Kvinnliga Huvudroll gick till Kate Blanchett för sin roll i Woody Allens film BLUE JASMIN och Bästa Kvinnliga Biroll gick till nykomlingen och den svarta skådespelerskan Lupita Nyong'o för sin roll i 12 YEARS A SLAVE. Filmen vann även priset för Bästa Manus Baserad På Annan Förlaga.


Två av dem mest väntade priserna gick till den helt underbara disneyfilmen FROST som tog hem priset för Bästa Animerade Långfilm och Bästa Sång: Let It Go med Idina Menzel. En låt som är helt underbar även i den svenska versionen.


IDINA MENZEL - Let It Go ur: Frozen (FROST)

 


I övrigt var det som vanligt en minnesstund för alla dem stora inom filmbranschen i Hollywood som gått bort under året sen förra galan. Och i år hyllades alla hjältar på olika sätt som visats på film. Detta inslag var väl det jag förstod minst av av årets gala. Och självklart framfördes alla nominerade sånger av artisterna som gör dem. Om det skulle vara något jag saknade i galan så skulle det ha varit sketcher eller komediinslag där man driver snällt med årets filmer eller stjärnor.

 

Annars var 2014 års Oscarsgala en glädjens filmgala på nåt sätt. Alla var på sprudlande humör och inga skandaler överhuvudtaget och inga skandaltal eller någon som höll låda för länge. Visst kan kanske vara lite mediokert men faktum är att galans 3 ½ timme långa sändning gick väldigt fort och det var en underhållande gala. 

 

Så till nästa års gala hoppas jag att man ger erbjudandet åter igen till Ellen DeGeneres att vara värd för Oscarsgalan för i dagsläget är det nog svårt för någon annan att toppa henne och hennes varma humor till att leda världens största filmgala. Så till henne vill jag ge fyra fyllda popcorn burkar och till galan tre stycken. En Oscar må vara världens mest prestige fyllda filmpris. Men natten och årets drottning av Oscarsgalan var/är Ellen DeGeneres.


//Stefan

_____________________________________________________________________


Här är hela listan på årets vinnare av OSCARSGALAN 2014.


__________________________________________________________________________


Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards