Stefans filmtips

Alla inlägg under februari 2012

Av Stefan Hansson - 24 februari 2012 10:51


Marissa hade egentligen slutat sin karriär som hemlig agent när hon fick barn, men när en superskurk som börjar stjäla tiden dyker upp tvingas hon tillbaka till sitt tidigare yrke. Till sin hjälp tar hon sina styvbarn Rebecca och Cecil, som egentligen inte alls tycker om sin styvmor. Ska de ändra uppfattning när de får reda på vem Marissa egentligen är? Och ska de tillsammans lyckas ta tillbaka tiden?  


Nu är det dags för en ny grupp barn att få ta del av SPY KIDS och denna gången i 4D om man haft tillgång till det. Har man sett den på bio när den gick så var 4D, 3D med luktkort!?? Vilket innebar att vid speciella stunder under filmen så skulle man skrapa på ett kort och dofter sprider sig i salongen. Men den versionen jag har sett är den vanliga s k 2D versionen.


Jag tycker SPY KIDS fenomenet är en kul idé och gillade verkligen den första filmen även om den är gjord för barn. Vi har i tidigare filmer fått följa syskonen Carmen och Juni Cortez om hur dom upptäckte att deras föräldrar var spioner och hur dom själva blev dom första "SPY KIDS". Den första filmen kom 2001 och fick sen två uppföljare till, 2002 och 2003 av skiftande kvalitét. Bakom filmerna har vi regissören Robert Rodrigues som även gjort filmer som FROM DUSK TILL DAWN och SIN CITY. Varför han vill fortsätta med SPY KIDS vet jag inte men han tycker nog att det är ett filmconsept som fungerar. Och det gör det åtminstånde hos min yngsta tös som är 7 år hon gillar dessa filmer skarpt.


Denna gången har han tagit in nya barn som spioner, fast dom inte vet om det, och har även med Jessica Alba (Fantastic Four, Sin City) som mamman som i hemlighet är spion, en gravid sådan. Han kör på i samma typ av film och har man sett dom andra så känner man igen filmspråket och gadgetarna, spionprylarna, som man använder. Visst märker man att filmen först och främst är tänkt som en 3D film och ibland var dom tänkt in luktkorten. Men den fungerar ändå lika bra som 2D. Okej, det är inte den bästa film i den här genren som jag har sett men den är kul för stunden och roar barnen. Och det är väl det som är tanken.


Hur knyter han ihop denna med dom övriga då eftersom det är nya personer vi får lära känna. Jo det gör han ganska finurligt genom att vi återigen får träffa Carmen och Juni och oj det är nu man inser att det är 9 år sen vi såg dom sist. Dom är ju vuxna ju!   Vi får veta att avdelningen med SPY KIDS är nerlagd men Carmen vill dra igång den igen och lyckas. Och det är detta som gör att filmen faktiskt lyfter och är underhållande. För jag satt och undrade och tänkte att det är tråkigt att den inte hade någon av dom andra från originalfilmern med men ack vad jag bedrog mig.


Även om jag som sagt är lite för gammal för såna här filmer så är den underhållande och gillar den och tycker den är helt okej även om den påminner ibland lite för mycket om 1an och 2an. Så har du ett barn som aldrig sett SPY KIDS eller som missat 4an så se den om inte annat så tror jag nog att dina barn gillar den. Det gjorde i alla fall en av mina. Så av fem möjliga popcornburkar ger jag SPY KIDS 4 i betyg en:


 


//Stefan

Av Stefan Hansson - 22 februari 2012 07:41


En kontaktyta, ett ögonblick är allt som krävs för att ett dödligt virus ska överföras från en person till en annan. Det enda som smittar snabbare är rädsla...


Beth har varit på en lång affärsresa återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarna hittar ingen förklaring. Snart dyker andra, liknande fall upp, antalet insjukna ökar lavinartat och de miljontals kontaktytorna mellan människor varje dag gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld och läkarna och experterna som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi.


CONTAGION är en ganska aktuell film då det har varit aktuellt med både svin och fågelinfluensa och i dessa influensa och förkylningstider. Det är Steven Soderbergh som är tillbaka med en smittsam thriller. Han har ju tidigre gjort succéer som ERIN BROKOWICH, TRAFFIC och OCEANS filmerna. Till filmen har han lyckats knyta namn som Matt Damon (Bourne), Gwenyth Paltrow (Shakespear In Love), Kate Winslet (Titanic), Lawrence Fishbourne (CSI) och Jude Law (Sherlock Holmes) och det är ingen dålilg ensamble det. Soderbergh går direkt på viruset i filmen och man får följa virusets väg ut i världen från Dag 2. Vad då dag 2? Jo du om du ser filmen så får du en förklaring på varför.


Soderbergh lyckas göra en spännande och gripande thriller eller drama skulle jag nog mer vilja säga. Man sitter verkligen klistrad när man ser filmen och funderar egentligen på hur långt från verkligheten är filmen? Inte så tror jag faktiskt. Men jag ska villigt erkänna att jag saknade lite action i den. Ibland står den och stampar och står still, men den är inte dålig, det kan jag inte påstå. Men jag jämför filmen med en annan från 1995, OUTBREAK av Wolfgang Petersen med bl.a Dustin Hoffman (Mandomsprovet), Rene Russo (Tin Cup) och Morgan Freeman (Prince of thieves) i rollerna. DEN var däremot RIKTIGT bra och spännande och håller än idag. Där handlar det om ett e-bola virus som sprids från apa till människor via bett och hostningar, kyssar osv. OUTBREAK tillhör en idag en av min favoritfilmer och är faktiskt snäppet bättre än Steven Soderberghs CONTAGION.


Visst OUTBREAK är en gammal film men den håller än idag. Jag vet inte om Soderberghs film däremot lämnar mig berörd?  Visst har den fantastiska skådisar i filmen och kanske man tänker en och två gånger på att tvätta händerna. Visste ni att vi tar över 3000 gånger i ansiktet.... oj... det kanske inte är konstigt hur lätt ett virus kan sprida sig. Men det är ingen dålig film han har gjort, utan helt klart sevärd och man ska se den och sen fundera och ta vara på livet och leva det för i morgon kan det ta slut.


Mitt slutbetyg av CONTAGION blir av fem möjliga en:


 


Men om du som sagt vill ha en film att jämföra med så kolla efter OUTBREAK från 1995. Den smäller som sagt högre än CONTAGION. OUTBREAK är lätt en fyra. Är du nyfiken på vilken film jag pratar om så kolla in trailern här under och sen är det bara för dig att välja vilken virusfilm du vill se.


  


//Stefan

Av Stefan Hansson - 21 februari 2012 11:15


När en amerikansk senator mördas av vad som bara kan vara en ökänd sovjetisk lönnmördare tvingas den pensionerade CIA-agenten Paul Sheperdson tillbaka till jobbet. Under hela sin karriär har han jagat den undflyende mördaren och nu har han, tillsammans med en nyutexaminerad rookie, en sista chans att fånga honom.


The Double är en intensiv politisk thriller där Richard Gere, Topher Grace och Stephen Moyer jagar varandra i en djävulsk katt-och-råtta-lek där ingen är vad de utger sig för att vara.


När den här filmens trailer kom i höstas blev jag besviken och tänkte hur kan man göra en trailer som denna? Man fattar ju med en gång vem som är lönnmördaren. Och min föraning var inte sen att besannas när jag såg filmen. Ganska tidigt i filmen fattar man vem som är den mystiske svårfångade Cassius. Så jag satt och såg filmen, lite irriterad över att man fattade vem Cassius är och att ingen annan gör det. Men oj vad jag bedrog mig, för i slutet händer grejor som gör att min negativa inställning till filmen ändrar sig totalt och ger filmen ett lyft som inte ens jag hade kunnat anat förräns i samma ögonblick som filmen ger oss det. Snyggt jobbat. Därför så höjdes filmen efter jag sett den till ett bättre betyg än jag först hade tänkt mig.


Filmen är regisserad och skriven av Michael Brandt som här även debuterar i registolen. Michael har gjort manusen till filmer som WANTED, med bl. a. Angelina Jolie (Tomb Raider) och Morgan Freeman (Se7en), och 3:10 TO YUMA med Christian Bale (Dark Knight) och Russel Crowe (Gladiator). Jag tycker han gör en okej och bra regidebut och får filmen att ta sig bra från början till slut. Som vanligt så gillar jag filmer där det händer nåt med en gång, att dom får en bra start och håller sig på banan hela vägen. Det gör även THE DOUBLE, även om den ibland känns lite för avslöjande som sagt.


I rollen som den erfarne pensionerad CIA-agenten Paul Shepherdson ser vi Richard Gere (En officer och en gentleman, Pertty Woman) och som den nye påläste rookien som gett sig dän på att hitta och fånga Cassius ser vi Topher Grace som slog igenom som Eric Forman i THAT 70's SHOW men har även spelat i filmer som SPIDER-MAN 3 och i komedin som kom härom året TAKE ME HOME TONIGHT.  Till sin hjälp i rollistan finner vi också gamle Martin Sheen (Wall Street, Apocalypse Now), Chariles pappa och Stephen Moyer från TRUE BLOOD.


Båda två tycker jag spelar bra och övertygande i THE DOUBLE och får helt klart godkänt. Filmen är en bra och spännande spion-thriller som växer allt eftersom filmen spelas upp. Men som sagt, när du ser trailern nedan så listar du snart ut vem som är lönnmördaren Cassius i filmen.

Trots detta så kan jag rekommendera er att se filmen THE DOUBLE som är okej och tillräckligt spännande för att stanna kvar i soffan och njuta av en trevlig film en tråkig kväll när inget annat är på tvn.


Av fem popcornburkar får THE DOUBLE av mig i betyg en:




 


//Stefan

Av Stefan Hansson - 16 februari 2012 10:22

Cataleya är en inskall vacker professionell mördare på jakt efter männen som brutalt avrättade hennes föräldrar när hon var endast nio år. Genom ett under lyckades hon fly den gången och ta sig till sin farbror Emilio i Chicago. Emilio försöker förgäves styra undan Cataleya från ett liv av brottslighet, men inser snart att inget kan stoppa henne från att hämnas sina föräldrars död.


Snart uppstår en brutal och actionspäckad jakt där det endast finns plats för en överlevande - Cataleya eller mannen som beordrade morden, Don Luis.


Om du ser att en actionfilm är gjord eller producerad av Luc Besson (Det stora blå, Nikita, Leon, Det femte elementet) då kan du nästan garanteras att det det blir jävlarannammaaction. COLOMBIANA är inget undan tag. Luc Besson är en driftig kille när det gäller den här typen av filmer. Kanske han är frankrikes motsvarighet till Michael Bay. Bäst är han när han får producera filmer i actiongenren och det märks bara dom senaste åren med filmer som TAXI, TAKEN, FROM PARIS WITH LOVE och TRANSPORTER bara för att nämna några.


Hans stora genombrott kom med DET STORA BLÅ som dock inte är en actionfilm men när han gjorde NIKITA och senare LEON då blev han stor för den stora massan. Har man sett dessa två så kan man nog säga att COLOMBIANA är lite av en blandning av dem. Du har en cool vacker snygg tjej som är jävligt grym på att mörda utan att bli avslöjad. I LEON blir en liten 10 årig tjej upplärd till mördare och temat är det samma här. Jag gillar verkligen LEON och det är nog därför jag fastnade också för denna film. Man kan se filmen och lista ut att det är Besson som ligger bakom den även om han inte regisserat den så vill jag nog säga att det ÄR en Luc Besson film. Och som tidigare nämnda filmer och som TAKEN är det ös och spänning från första början. Det är en viktig ingridiens i actiongenren. För det är jobbigt att behöva vänta på att något ska hända då tröttnar man ganska snart.


Rollen som Cataleya görs av nykomlingen Zoe Saldana som vi såg senast i AVATAR. Den här tjejen fyller väl actionfilmens värld och jag ser gärna henne i liknande filmer. Tycker att hon fungerar perfekt i denna smart actionfilm. Visst är den blodig och lite rå men det ska den vara när man har med Colombianska maffiabossar att göra.


Jag gillar hennes finurliga sätt att sätta dit dom som mördade hennes föräldrar och hennes sätt att få FBI:s uppmärksamhet för att locka fram Don Luis. Säga vad man vill om herr Besson att skriva film det kan han och efter att jag sett TAKEN och TRANSPORTER så ser jag alltid fram emot att hitta dessa nya coola filmer av honom.


Jag kan inget annat än att verkligen rekommendera er att se COLOMBIANA och har ni inte sett TAKEN med Liam Nesson i huvudrollen så gör det med den är lika bra som denna om inte snäppet värre. Ni har säkert redan listat ut vad betyget för COLOMBIANA blir och av fem stora burkar fyllda med popcorn så äter jag upp fyra av dom.




//Stefan 

Av Stefan Hansson - 13 februari 2012 14:21

 

Episod 1 utspelar sig trettio år före den första Star Wars filmen. Här introduceras den unge Anakin Skywalker, en pojke som besitter speciella krafter och som är ovetande om att den resa han nu påbörjar, kommer att förvandla honom till den onde Darth Vader. Obi-Wan Kenobi, den vise gamle Jedi-riddaren från den första filmen, är en målmedveten lärling och Palpatine, känd som den onde Kejsaren, är en ambitiös senator i den galaktiska republiken. Det är en tid när Jedi-riddarna är fredens väktare i en stormig galax och den unga drottningen slåss för att rädda sitt folk. I de mörka skuggorna lurar en ond kraft, som väntar på rätt ögonblick för att skrida till sitt förödande verk.


Det var 13 år sedan sen sist. Nu är sagan tillbaka. Samma saga fast denna gång i 3D. Jag pratar naturligtvis om STAR WARS sagan. Hur mycket kan man egentligen tjäna på samma film/serie? Och är filmen egentligen bättre som 3D?


Jag tillhör dom som aldrig egentligen gillat dem senare filmerna i STAR WARS. Alltså 1 till 3. Nej för mig är det originalen från 70 - 80 talet. Därför blev jag lite besviken när George Lucas gjorde om dom och digitaliserade upp dom i samband med releasen av del 1 till 3. För mig försvann charmen lite granna pga detta. Så jag ser som sagt originalversionerna först innan nån annan. Men nu är man alltså tillbaka med STAR WARS och försöker hitta en ny generation fans till denna sagan. Vad är det som skiljer sig denna gången då? Jo man har gjort om dom gamla 2D versionerna till moderna 3D versioner. Filmen i sig är fortfarande samma film samma figurer samma Jar-Jar men om 3D lyfter filmen? Nja... lite i så fall. Jag kan förstå att grabben hemma på 12 år tycker den är grym och gillar den skarpt men jag... ja vet inte. Det märks och känns att den från början är gjord i 2D format då den i 3D format tappar sin skärpa här och där till skillnad mot en film som TRANSFORMERS 3 är helt filmad i 3D från första början där man har tänkt på skärpa och djup osv.


STAR WARS I i sig är ingen dålig film. Nej då men den kommer aldrig upp i samma klass som 4, 5 och 6 gör. Men alla filmerna kommer ju en efter en i 3D så jag kommer ändå att se dom på bio. Dock att gå och se den dubbade versionen av STAR WARS är ett no no. Bara där har dom redan hädat mot hela STAR WARS. Jag kan i o f s förstå dom pappor som nu slipper sitta och översätta till sina smågrabbar om vad som sägs i filmen, att dom är lättade. Men nej, man dubbar inte STAR WARS så är det bara.


Jag tyckte DET MÖRKA HOTET var så där när den kom för 13 år sen och det tycker jag fortfarande. Visst den är underhållande på sina ställen och bäst i 3D versionen är Pod-Race scenen, annars kvittar det tycker jag. Men STAR WARS är alltid STAR WARS och vill man ta chansen att se hela sagan på bioduk och storfilmsformat har man nu chansen igen.


Av 5 möjliga popcornburkar får STAR WARS I - Det Mörka Hotet 3D av mig en:





//Stefan

Av Stefan Hansson - 13 februari 2012 13:34

 

Långt innan han lär känna Shrek ger sig den ökände slagskämpen, älskaren och brottslingen Mästerkatten ut på ett äventyr.

Svärd kommer att korsas och hjärtan kommer att krossas i det här äventyret med en av de mest älskade figurerna i Shreks universum - Mästerkatten. Det är en riktig skrävlarhistoria om hans ungdom då han slog sig ihop med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.


Alla har vi nog sett SHREK och känner till figurerna från filmerna och från dom senaste Mästerkatten. Han har nu frått sin alldeles egen film som utspelar sig innan han träffade Shrek och Åsnan.


Som vanligt när man nu förtiden gör nya tecknade filmer så satsar man samtidigt på att göra den i 3D format. Och faktum är, tycker jag, att det är just när man ser på en tecknad film som 3D fungerar bäst. Så även här.

Att det är en film för dom yngre det går ju inte att missa men jag gillar MÄSTERKATTEN och det är en film även för oss barnliga vuxna som älskar se på film.


Många säger att dom hellre då vill se dem odubbade versionerna men jag tycker att dem svenska fungerar alldeles utmärkt, det stör mig inte alls. Det finns en sak som jag har svårt för i den här filmen. Det är den ruskigt fula figuren Humpty Dumpty. En äggfigur som är en smart kille och uppfinnare. För oss här i sverige så tror jag att Humpty är ganska okänd mens han i USA är mera känd i dess sagor "over there". Så jag hade svårt att relatera honom till någon saga. Sen blandar man även in Jack och Bönstjälken och det är väl där hela storyn kretsar sig runt. Fungerar okej, men bäst är filmen i sidopartierna när man lär känna Mästerkatten och när han träffar Miss Kitty.


Min tös som är 7 år älskade filmen och jag kan bara tacka att 3D finns, för så still som hon är när vi kollar på 3D i en biograf det är hon inte om man går på en vanlig. Hon ger säkert MÄSTERKATTEN en fyra i betyg men av mig får denna spinn-off till SHREK:


MÄSTERKATTEN är trots allt en roande och underhållande barn/familjefilm som roar stora som små. 


//Stefan

Av Stefan Hansson - 10 februari 2012 14:31

Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.


Mikael Persbrandt är tillbaka med besked på filmduken som underrättelseofficeren och kommendörkaptenen Carl Hamilton. Naturligtvis är det Jan Guillou's romanfigur jag pratar om.


Tidigare har vi sett honom spelas av Stellan Skarsgård (PIrates of the Carribean) i TÄCKNAMN: COQ ROUGE och DEN DEMOKRATISKE TERRORISTEN. Peter Haber (Beck) spelade honom i tv-serien FIENDENS FIENDE och Stefan Sauk (Dykaren, Lorry, I Lagens Namn) i VENDETTA och senast av Peter Stormare (Jägarna 2, Armageddon) i HAMILTON.


Men nu är det alltså tänkt att sveriges egen James Bond ska få ny fart igen på vita duken. Denna gången som sagt av Mikael Persbrant (Beck, Hämnden). Han har verkligen gått in för rollen som agent bl. a. genom att hårdträna med amerikanska SEAL. Det märks verkligen att han är vältränad, syns om inte annat, och är riktigt cool på att fightas i filmen.


ÄNTLIGEN! Som jag har väntat på en svensk actionfilm som denna. Den är grymt bra. Det bästa jag sett i denna genren sen JÄGARNA. Den här har allt. Spänning från ruta 1, coola actionscener, snygga fightscener, snyggt foto ja allt helt enkelt som har med en bra actionfilm att göra.

Även om jag inte har läst någon av Jan Guillous böcker så har jag förstått att det är väl mest titeln och händelsen med hans flickvän man har lånat till filmen.


Persbrandt är som sagt.... cooooool... i I NATIONENS INTRESSE. Jag satt som klistrad i biosalongen när jag såg den här. Vet att man kommer att spela in två filmer till om Carl Hamilton och det är med glädje som jag ser fram emot att se dessa två. För håller dom samma klass som denna. Ja då är det givet till succé.


Jag kan rekommendera att se filmen även om jag vet att visa jag såg den med inte alls håller med mig om att den är så bra som jag tycker. Men se den, ge den en chans. Gillar du action, spänning och bra skådespelri ja då måste du helt enkelt se filmen. Sen tycker jag att det är skönt att svenskar är svenskar, amerikanare är amerikanre osv i filmen detta gör den mer trovärdig och helt enkelt en skön cooooool svensk actionfilm med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Hur dåligt kan det då egentligen bli? Inte alls tycker jag.


Av fem möjliga får filmen :





//Stefan


 

Av Stefan Hansson - 7 februari 2012 11:03


Vad skulle du göra om du upptäckte att du hade blivit bortförd som barn? Att de människor du bodde hos inte var dina föräldrar? Hur skulle du reagera om dina närmaste mördades av en lönnmördare rakt framför ögonen på dig? Och om du upptäckte att hela ditt liv var en illusion skapad för att dölja en mörk och tragisk hemlighet? Skulle du fly från de brutala gärningsmännen? Eller skulle du stanna och ta upp kampen?


Nathan börjar jaga sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sitt egen babybild på en websida för försvunna personer. Plötsligt han jagas av både polis, federala agenter och okända skuggfigurer och han inser att hans föräldrar är allt annat än vad de utgett sig för att vara. Nu startar kampen mot klockan för att hitta Nathan ska hitta sin riktiga identitet och få veta vem han egentligen är?...


John Singleton är tillbaka med en actionladdad spännade actionthriller.  Senast vi hörde ifrån honom var FOUR BROTHERS från 2005 och uppföljaren till THE FAST AND THE FURIOUS, 2FAST 2FURIOUS. Men en av hans mest kända och underbara filmer är hans genombrottsfilm BOYS IN THE HOOD från 1991. En gripande bra film om gäng i Kalifornien och vänskapen utanför och i gängverksamheten. Har du inte sett den, se den!


Den här killen, John Singleton, tycker jag kan action. Både FOUR BROTHERS och 2FAST 2FURIOUS innehåller en massa bra action speciellt 2FAST. Därför anade jag nog vad jag hade att vänta mig när jag laddade spelaren med hans senaste film ABDUCTION.


I rollen som Nathan ser vi Taylor Lautner, mest känd för sin roll som varulven Jacob i TWILIGHT-filmerna. Med sig i filmen har han en rad kända bra skådisar. Maria Bello (Carjacked, Mumien 3, A History of Violence), Alfred Molina (Spider-Man 2, Da Vinci koden, Chocolat) och våran egen nya stora Hollywoodskådis-skurk Michael Nyqvist (Tillsammans, Grabben i graven bredvid, Millenium-trilogin), som i den här filmen gör sin debut i Hollywood efter succén med dem svenska Milleniumfilmerna. Han har ju även fått rollen som superskurk i Tom Cruise's nya MI:4 GHOST PROTOCOL så jag gissar att det kommer inte gå någon nöd på Micke om man säger så.


Många tycker att ABDUCTION är en dålig film men där håller jag faktiskt inte med. Detta är en spännade film, okej kanske mer riktat åt ung-

domarna men jag gillar som sagt sådana här filmer. För mig känns skådespeleriet bra och Michael känns inte alls stel som skurken i filmen, tvärtom han fungerar riktigt bra tycker jag. Det enda som jag kan kanske känna är lite överdrivet är när Nathan tränar (läs slåss) med sin pappa. Det finns ingen som hade tålt det om du inte tränade MMA, typ men i alla fall det hela ger sin förklaring på varför han blir så hårt drillad senare i filmen.


ABDUCTION har det man vill av en sån här film. Spänning, action, lite humor och tja lite söt ungdomsromantik mitt i alltihop. Jag tycker om filmen och den är helt klart sevärd. Inte det bästa  jag sett hittills men den håller sig bra och får ett medelbetyg. Så av fem möjliga popcornburkar ger jag ABDUCTION:



Så struntar du i vad alla andra tycker om filmen utan blir mer nyfiken på vad jag gett den i betyg och fundera på att se den så tycker jag att du ska hyra den, poppa dina popcorn och njuta av en helt okej spännande och bra actionfilm.



//Stefan 

Presentation


Välkommen till Mina filmtips!

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOKEN


Ovido - Quiz & Flashcards